„Ortodoks Kelts“ večeras u Domu omladine, pa konačno u Irskoj!

Članovi sastava „Ortodoks Kelts“, posle 25 godina bavljenja irskom muzikom, u aprilu će konačno posetiti Irsku i kako ističe frontmen Aleksandar Petrović „ukrstiti instrumente sa muzičarima na Ostrvu čiju muzičku tradiciju baštine“.

Pre toga očekuje ih tradicionalni, 26. po redu, samostalni koncert kojim proslavljaju Dan Svetog Patrika.

„Svaki koncert je poseban i osoben na svoj način. Konkretno ovaj će biti ispunjen jednim drugačijim emotivnim nabojem, jer se događa neposredno pred put u Irsku, a to je, ipak, negde rezultat svih stremljenja Kelta svih ovih godina unazad“, rekao je Aca Seltik uoči nastupa u Domu omladine Beograd i kao i svaki put dodaje da mu je najbolji koncert u karijeri onaj sledeći.

Petrović najavljuje da će atmosfera večeras od 21 čas u Domu omladine Beograd biti kao na prvim koncertima pre četvrt veka, „ona sirova, navijačka, ali će ostati ovi 'današnji', u skladu sa imidžom iz ove 'inkarnacije'“.

„Posebnu je promenu doživela set lista, ali neću ništa da otkrivam unapred, samo ću da nagovestim ponešto time što ću reći da ćemo svirati podosta pesama kojih smo se mi uželeli“, rekao je Petrović u intervjuu Tanjugu.

A opis današnjeg trenutka „Ortodoks Keltsa“ Petrović prepušta publici.

„Mislim da je ovo trenutak u kome se prelamaju prošlost i sadašnjost sa pogledom u budućnost i uobličavanjem vizije te budućnosti. U svakom slučaju, sada se konačno sumira sve ono što smo godinama ulagali i baš uživamo u rezultatima“, dodao je.

A u Irskoj, kaže, očekuju ih hiljade obožavalaca koji se već „raspituju ko, šta, gde“. Petrović navodi da planiraju da obiđu Irsku i snime što više materijala.

„Od svega toga će svakako biti izmontiran neki spot, ali se nadam i da će biti dovoljno materijala za neki dobar dokumentarac. Ja ću, ipak, insistirati da što više budemo prisutni u muzičkim krugovima i da se, koliko god budemo mogli, viđamo i sviramo sa lokalnim muzičarima jer iskustva tog tipa su neprocenjiva“, istakao je Aca Seltik.

Prema njegovim rečima, jedva čekaju da stignu tamo pa da onda vide šta će se dešavati.

„Mislim da sam više znatiželjan i radoznao nego bilo šta drugo, ali zasigurno je drugačije od ostalih putovanja. Mada, ja sam siguran da bi odlazak u Glazgov bio znatno emotivniji za mene, čisto navijački“, kaže Petrović, veliki navijač fudbalskog kluba „Seltik“ iz Glazgova.

Na pitanje koji je sledeći korak za „Ortodoks Keltse“, Petrović kaže Finska.

„Severnije ne može. Ah, da, i da konačno uzmemo u razmatranje i isplaniramo snimanje lajv albuma“, rekao je Aca.

Do kraja godine planiraju da sviraju „što više i što šire pa, dokle stignu“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара