Gile i „Medžik buš“ sutra u Domu omladine

Rok muzičar Srđan Gojković-Gile i grupa „Medžik buš“ održaće 9. marta, od 21 čas, koncert pod nazivom „Retko svirane pesme“ u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda, gde im je predgrupa kantautor Nikola Nešković i „Izneverena očekivanja“.

„Sviraćemo pesme iz moje karijere koje su retko izvođene uživo. Biće pesama iz filmova, koje sam radio za Kako je propao rokenrol i Crni bombarder, iz saradnje sa Vladom Divljanom, nekih mojih solo pesama, ali i 'Električnog orgazma' koje retko sviramo, a neke čak nikad nismo svirali uživo!“, najavljuje Gile.

Kako to zvuči u izvođenju Gileta i „Medžik buša“ može se čuti u sjajnom singlu Lutka koja kaže ne, snimljenom uživo jesenas upravo u DOB-u, a 9. marta publika na istom mestu moći da uživa i u pesmama Ona je, Spavaj anđele moj, Hajde, hajde devojko, Ti, Svečane bele košulje...

Frontmen „Električnog orgazma“ je uporedo sa radom u matičnom bendu, pored muzike za filmove, tokom karijere uradio nekoliko izuzetno zanimljivih projekata, kao što su solo album Evo sada vidiš da može (1989) ili saradnja sa Vladom Divljanom (1958-2015) na albumima Rokenrol za decu (1989) i Rokenrol bukvar (1990) i odnosno Lutka koja kaže ne (1991) u supergrupi „Vlada, Gile, Piko i Švaba“.

Prilikom prošlogodišnjeg humanitarnog koncerta Eve Braun u DOB-u, Gojković je imao priliku da prvi put nastupi u pratnji „Medžik buša“, i kaže da mu se „jako dopala kombinacija sa njima, nešto je drugačije od onoga sa 'Električnim orgazmom'“.

Nastavši na temelju „Bestbita“, poznatog sastava koji svira muziku „Bitlsa“, „Medžik buš“ je prošle godine objavio debitantski album First..., a trenutno ga čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Ulaznica za koncert „Gile i 'Medžik buš'“ košta 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže „Eventim“. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво