„Šarks, snejks end plejns“ uz "Hurleur" u „Festu“

Bendovi „Šarks, snejks end plejns“ i "Hurleur" održaće zajednički koncert 9. marta u klubu „Fest“ u Zemunu.

„Шаркс, снејкс енд плејнс“ уз "Hurleur" у „Фесту“ „Шаркс, снејкс енд плејнс“ уз "Hurleur" у „Фесту“

„Šarks, snejks end plejns“ je postgrandž bend koji je osnovan krajem 2010. godine u staroj Beogradskoj industrijskoj zoni.

Iako ime benda, kako kažu članovi grupe, podseća na neki „trećerazredni treš filmski naslov“, ono zapravo ima dublje značenje, a to je da se ljudi u nevolji, tj. u strahu drže zajedno. Stoga su tu ajkule, zmije i avioni kao neke od najvećih ljudskih fobija.

Bend već dugo nije imao koncert u Beogradu, pa je ova svirka zaista lepa prilika za fanove da uživaju i u njihovim starim, ali i nekim novim pesmama.

„Poslednje što smo radili je festival 'Supernatural' na Adi Huji u aprilu 2017. godine, a pre toga tri Doma Omladine u sali 'Amerikana'“, podseća Mladen Miljuš i dodaje da se u Zemun vraćaju posle dosta godina i da planiraju da na koncertu 9. marta odsviraju i tri nove pesme.

„Šarks, snejks end plejns“ trenutno rade na spotu za pesme Drug i Rđavi obarač, koje su snimljene i čekaju mastering. „Ovih dana izbacujemo jednu pesmu na engleskom, čekamo da se završi video-spot“, najavljuje Mladen.

"Hurleur" je energična (pank) rok četvorka potekla iz Negotina, a trenutno stacionirana u Beogradu. Bend je oformljen 2012. godine i od tad funkcioniše u manje više istom sastavu.

Iako su po godinama mladi, mogu se pohvaliti pozamašnim iskustvom, sa nastupima na beogradskom „Bir festu“, „Egzitu“, „Arsenalu“, zaječarskoj „Gitarijadi“, kao i na još mnogo festivala i sa velikim brojem klupskih svirki.  

Na svoju muziku gledaju vrlo ozbiljno i kroz nju iskreno opisuju ono što im se dešava i kroz šta prolaze kao mladi u današnjem nevremenu. Svojim pesmama trude se da u vremenu maski i mračnog šarenila, slušaoce podstaknu i motivišu da razmisle svojom glavom i bez straha pokažu svoja osećanja, slabosti, kao i svoju najjaču stranu.

Od izdanja imaju demo-album „CAI!“ koji je objavljen kao samizdat 2015. godine, dok je krajem 2017. godine izašao njihov prvenac pod nazivom Ja!.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара