Nikola i „Izneverena očekivanja“ gostuju na Giletovom koncertu

Kantautorski dvojac Nikola Nešković i „Izneverena očekivanja“ nastupiće kao specijalni gosti pre rok muzičara Srđana Gojkovića-Gileta i „Medžik buša“ na koncertima nazvanim „Retko svirane pesme“ 24. februara u novosadskoj „Fabrici“ i 9. marta u Domu omladine Beograda.

„Odrastao sam na muzici 'Električnog orgazma', 'Idola', 'EKV-a', 'Partibrejkersa' i 'Discipline kičme'. Sve sam upijao i smatrao velikim učiteljima. Gile je jedan od mojih rokenrol heroja i na neki način naš nastup doživljavam kao veliku zahvalnost njemu, za sve što je učinio i još uvek čini. 'Izneverena očekivanja' i ja pozivamo rokerke i rokere Novog Sada i Beograda da zajedno sa nama pevaju, đuskaju i šire dobre vibracije“, poručuje Nešković.

Kantautorski se oglašavajući pod pseudonimom „Izmena vremena“, između ostalog na izdanjima Pirinčana jutra i Razlika je svetlosna (2010), a potom i kao Vistan Vidman, Nikola Nešković je prošle godine objavio pod vlastitim imenom EP Zapevaj (Pop depresija), dok je u saradnji sa „Izneverenim očekivanjima“ (pseudonim Ivana Čkonjevića), izdao EP Ruku u ruku u ruku (2015) i Praskozorja (2017).

Gile i „Medžik buš“ će na predstojećim koncertima svirati Gojkovićeve pesme iz filmova Kako je propao rokenrol i Crni bombarder, iz saradnje sa Vladom Divljanom, neke solo pesme, kao i one „Električnog orgazma“ koje su retko svirane uživo ili čak nisu uopšte.

Nastavši na temelju kultnog Bitls tribjut benda „Bestbit“, „Medžik buš“ je prošle godine objavio debitantski album First, a trenutno ga čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Ulaznice za koncert Gileta i „Medžik buša“ 9. marta u Beogradu košta 1.000 dinara, dok će na dan koncerta, ako ih bude, koštati 1.200 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво