Art pop dive Fiver Rej i Sevdaliza stižu na „Egzit“

Karin Dreijer, poznatija i kao Fiver Rej, i Sevdaliza nastupiće u okviru programa festivala „Egzit“, koji se održava od 12. do 15. jula u Novom Sadu, najavili su organizatori.

Apsolutna ikona muzičke scene 21. veka Karin Dreijer na Tvrđavu dolazi na vrhuncu karijere, sa hedlajnerskim pozicijama najznačajnijih festivala ovog leta, kao što su „Primavera“ ili „Melt“, koji ju je izdvojio među tri glavna hedlajnera festivala zajedno sa „Florence end d mašin" i "The xx".

Takođe sa bendom, uz jedinstven i veoma vizuelan nastup, na ovogodišnji „Egzit“ dolazi još jedna izrazito aktuelna avangardna pop zvezda i trenutno vodeća trip-hop umetnica Sevdaliza.

Aktuleni album "ISON", te sjajni nastupi i upečatljivi spotovi iransku umetnicu lansirali su na pozornice vodećih svetskih festivala.

Na „Egzit“ stižu i žestoka pojačanja koja predvodi legendarni njujorški hardkor sastav „Medbol“, povratnici na binu Eksploziv, koji donose tri decenije energije, strasti i pozitivnog duha.

Na Tvrđavu marširaju i vodeći ratnici ekstremne scene „Brujerija“ koji će premijerno nastupiti na ovim prostorima.

Neće manjkati ni pank zvuka, jer prvi put u Srbiju stiže i trenutno najtraženiji evropski pank bend „Lajons lo“, dok će prvog dana publiku raspametiti jedan od najcenjenijih mladih krosover treš metal bendova – švedski „Doktor Living Ded“.

Dolaze i mlade snage svetske treš-spid metal scene, sastav „Ivil invejders“, kao i poznati pagan metalci „Skajfordžer“, čuveni i po tome što su izveli i prvu metal operu.

Publika najfurioznije bine ˜„Egzita“ slušaće i norveški pank-hardkor sastav „Eksplouding hed sindrom“, nepredvidive kanadske hardkor pankere „Boids“ i, nakon duže pauze, domaće det metalce „Bane“.

Za lokalno pojačanje na bini Eksploziv biće zaslužan novosadski hardkor pank bend „First flejm“, publiku će razdrmati i domaći „Mad fektori“, dok iz dalekog Sibira stižu veterani gruv metala "Rhemorha".

Zagrebački spid treš metalci stare škole „Liv“ i domaći „Terorhamer“, sa svojim treš blek metal zvukom, upotpuniće epsku postavu ove „Egzitove“ bine.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 14. feb 2018, 08:57)
anonymous [neregistrovani]

Razočarenje

Iskreno nikad nisam čuo za "Pop dive" Sevdalizu, i Fever Ray, tako da sam razočaran objavom... Za sada obećava samo prvo veče na Dance Areni, a mislim da me Main stage ove godine neće videti. A od tih njihovih diva koje naprave jedan hitić, teško da će napuniti EXIT. Ed Sheeran, Beyonce, Eminem, Migosi, Rihanna, Taylor Swift i da ne nabrajam su verovatno skupi?