Hrvatsku na 63. „Evrosongu“ predstavlja Franka

Na ovogodišnjem, 63. takmičenju za najbolju pesmu Evrope Hrvatsku će predstavljati Franka Batelić, mlada umetnica snažnog i školovanog glasa, koja će u Portugalu izvesti pesmu "Crazy".

Autor numere Crazy je Branimir Mihaljević, a autorka teksta Franka Batelić, javlja hrvatski Jutarnji list. Hrvatska pevačica je do sada izdala 12 pesama i ostvarila tri gostovanja u kompozicijama koje izvode drugi pevači.

Franka se pevanjem bavi od treće godine. Izvodeći pesmu Ruža u kamenu, 2008. godine, osvojila je nagradu publike na Hrvatskom radijskom festivalu, a ta numera osvojila je i članove udruženja obožavalaca najvećeg evropskog muzičkog takmičenja (OGAE), koje okuplja četrdesetak evropskih klubova ljubitelja „Pesme Evrovizije“ i tako pobedila u konkurenciji od 28 pesama, navodi se u tekstu Jutarnjeg lista.

Na festivalu „Dora“, na kojem se bira predstavnik Hrvatske na „Evrosongu“ nastupala je 2009. godine sa Pjesmom za kraj.

Evrovizijske scene pokušala je da se domogne i izvodeći pesmu Na tvojim rukama na 18. konkursu HRT-a za predstavnika Hrvatske na „Pesmi Evrovizije“.

„Sa dve godine sam pred televizorom, s daljinskim upravljačem umesto mikrofona, nabadala stihove pesme Tonija Cetinskog Nek ti bude ljubav sva, kad nas je 1994. godine predstavljao na Evroviziji. Mami i tati tada sam ushićeno govorila: 'Tako će i Aka, tako će i Aka'. Ta devojčica u meni nikad nije prestala sanjati. I sada se san ostvaruje! Predstavljaću Hrvatsku radioteleviziju i Republiku Hrvatsku na Evroviziji“, izjavila je za HRT Franka Baletić i istakla da su njen tim i ona sama svesni odgovornosti koju ovo predstavljanje donosi.

„Spremni smo za izazov i daćemo baš sve od sebe da u Portugalu Hrvatsku predstavimo na najbolji mogući način“, zaključila je mlada muzičarka.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво