Hrvatsku na 63. „Evrosongu“ predstavlja Franka

Na ovogodišnjem, 63. takmičenju za najbolju pesmu Evrope Hrvatsku će predstavljati Franka Batelić, mlada umetnica snažnog i školovanog glasa, koja će u Portugalu izvesti pesmu "Crazy".

Autor numere Crazy je Branimir Mihaljević, a autorka teksta Franka Batelić, javlja hrvatski Jutarnji list. Hrvatska pevačica je do sada izdala 12 pesama i ostvarila tri gostovanja u kompozicijama koje izvode drugi pevači.

Franka se pevanjem bavi od treće godine. Izvodeći pesmu Ruža u kamenu, 2008. godine, osvojila je nagradu publike na Hrvatskom radijskom festivalu, a ta numera osvojila je i članove udruženja obožavalaca najvećeg evropskog muzičkog takmičenja (OGAE), koje okuplja četrdesetak evropskih klubova ljubitelja „Pesme Evrovizije“ i tako pobedila u konkurenciji od 28 pesama, navodi se u tekstu Jutarnjeg lista.

Na festivalu „Dora“, na kojem se bira predstavnik Hrvatske na „Evrosongu“ nastupala je 2009. godine sa Pjesmom za kraj.

Evrovizijske scene pokušala je da se domogne i izvodeći pesmu Na tvojim rukama na 18. konkursu HRT-a za predstavnika Hrvatske na „Pesmi Evrovizije“.

„Sa dve godine sam pred televizorom, s daljinskim upravljačem umesto mikrofona, nabadala stihove pesme Tonija Cetinskog Nek ti bude ljubav sva, kad nas je 1994. godine predstavljao na Evroviziji. Mami i tati tada sam ushićeno govorila: 'Tako će i Aka, tako će i Aka'. Ta devojčica u meni nikad nije prestala sanjati. I sada se san ostvaruje! Predstavljaću Hrvatsku radioteleviziju i Republiku Hrvatsku na Evroviziji“, izjavila je za HRT Franka Baletić i istakla da su njen tim i ona sama svesni odgovornosti koju ovo predstavljanje donosi.

„Spremni smo za izazov i daćemo baš sve od sebe da u Portugalu Hrvatsku predstavimo na najbolji mogući način“, zaključila je mlada muzičarka.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 13. feb 2018, 14:54)
anonymous [neregistrovani]

Sjajan izbor

Srecno komsijama!

(utorak, 13. feb 2018, 14:31)
Оаза [neregistrovani]

Необавештен

Да ли то има везе са Вучићевом посетом Хрватској?