Kvinsi Džouns: Majkl Džekson plagirao mnogo toga

Slavni muzički producent Kvinsi Džouns koji stoji iza niza hitova Majkla Džeksona, optužio je u intervjuu za sajt „Valčer“ pokojnog „kralja popa“ da je plagirao nekoliko pesama, među njima i čuvenu pesmu "Billie Jean".

„Mrzim što ovo moram da kažem javno, ali Majkl je pokrao mnoge stvari. Pokrao je mnogo pesama“, odgovorio je 84-godišnji producent koji je učestvovao u realizaciji legendarnih Džeksonovih albuma Thriller i Bad, na pitanje postoji li nešto što svet ne zna i ne razume o Majklu.

„Osim toga bio je makijavelist koliko god je mogao“, rekao je Džouns za portal Valčer (Vulture).

„Studijski klavijaturista Greg Filingejns (dosta sarađivao sa Džounsom i Džeksonom, uključujući i album Off the Wall iz 1979), napisao je deo hita Don't Stop 'Til You Get Enough. Majkl je trebalo da mu da 10 odsto prava na pesmu. Ali nije!“, dodao je čuveni producent.

Upozorio je i na sličnosti između Billie Jean i pesme State of Independence, disko kraljice Done Samer, koja je bila objavljena nekoliko meseci pre Džeksonovog hita, a oba projekta je producirao sam Džouns.

broj komentara 16 pošalji komentar
(ponedeljak, 12. feb 2018, 23:56)
anonymous [neregistrovani]

Nepravda

Koliko nepravde je nacinjeno tom coveku i za zivota a i nakon smrti...

(nedelja, 11. feb 2018, 20:47)
Dragoljub-Minhen [neregistrovani]

re:Kvinsi

Jedan anonimus bez ikakvog kompasa, usudjuje se da takvoj muzickoj gromadi uputi tako debilan komentar !? Najbolje bi ti bilo, da ponovo krenes u skolu, pa guras, guras, guras.... sve dok mozda ne stignes !? Gde, e to je sve do uspeha velika tajna !?

(nedelja, 11. feb 2018, 18:02)
anonymous [neregistrovani]

Kvinsi

Kako covek pod stare dane moze da izgubi kompas!

(nedelja, 11. feb 2018, 14:05)
Igor [neregistrovani]

?

Kvinsi je bio producent Majkla. Zajedno su radili na pesmama i albumu Thriller. Kako je Majkl mogao ukrasti pesme...? A i taj Kvinsi sad se setio da kaze to. Zar je moguce da zbog para propada ovaj svet.

(nedelja, 11. feb 2018, 14:03)
MIRZA [neregistrovani]

the king pop

Imao je ekstra spotove.

(nedelja, 11. feb 2018, 13:54)
Que [neregistrovani]

Dur i mol

Svaki muzičar koji zna pesme State od Independance Done Samer i Billy Gean zna isto to da ovepesme imaju molski i durski raspis dakle u osnovi nikakve sličnosti. Kako tako u tim godinama da takvu glupost sebi dozvoli?

(nedelja, 11. feb 2018, 11:10)
Miroslav [neregistrovani]

Istina

Rolling Stones - It must be hell
Michael Jackson - Black or white

(nedelja, 11. feb 2018, 11:08)
anonymous [neregistrovani]

Michael is the best!!!

Ako je stvarno to Kvinsi izjavio,onda je licemer i veliki lazov.Ne vidim nikakvu slicnost u pesmama.

(nedelja, 11. feb 2018, 10:13)
Dragoljub [neregistrovani]

Totalni šok za Srpsku estradu!?

Naši "kompozitori" su zaprepašceni da ovako nešto moze da prodje !? Kada bi neko procešljao "autorska dela" prijavljena kod SOKOJ-a, mislim da bi najmanje 99% kompozicija promenile autora tj. vlasnika, prema tome kako kaze jedna Romska poslovica ! Pevaj, sviraj i nikoga ne diraj !?

(nedelja, 11. feb 2018, 01:05)
anonymous [neregistrovani]

Ne radi se to tako

Mislim da je ruzno ovako nesto pricati za coveka koji je promenio svet muzike u svakom smislu i koje vise nije ziv. Ako je vec krao i sta li vec, treba da iznese konkretne primere. Mislim da je ovo posledica nekog licnog sukoba ili licnog nezadovoljstva Kvinsija Dzonsa koji je da se razumemo legenda popularne muzike.