Bilja Krstić u Rumi, Ljubljani, Skoplju, Somboru

Sa ansamblom „Bistrik“ Bilja Krstić će nastupiti prvi putu u Rumi 14. februara, slede koncerti 8. marta u Somboru i 15. marta u Ljubljani, a 17. marta srpska umetnica će biti gošća na koncertu Vlatka Stefanovskog u Skoplju.

„Posle veoma uspešnog nastupa na Svetosavskim danima u Parizu, Svečane akademije i Svetosavskog bala, divnih radionica sa našom decom koja žive tamo i gostovanja u Leskovcu na jubilarnom koncertu grupe 'Bubamare', gde sam se posle mnogo godina srela sa muzičarima mog prvog benda iz srednjoškolskih dana, pevala u prepunom pozorištu, dobila nagradu grada Leskovca za doprinos i očuvanje tradicionalne i izvorne pesme, sa nestrpljenjem očekujem naredne koncerte u februaru i martu u Rumi, Ljubljani, Skoplju i Somboru“, rekla je Bilja Krstić.

Pošto Bilja prvi put sa „Bistrikom“ nastupa u Rumi, za praznik vina i ljubavi, pripremili su, kako kaže, poseban program koji je sastavljen od najlepših ljubavnih tradicionalnih pesama sa prostora Srbije i Balkana, a publika će imati priliku da čuje i pesme sa njihovog novog albuma Svod.

Za 8. mart planira i uskoro očekuje potvrdu koncerta u Somboru u pozorištu u kome je 2016. proslavila 15 godina rada sa „Bistrikom“.

„Ovog puta ćemo sa publikom proslaviti 8. mart, ali i izlazak našeg albuma Svod koji je tačno pre godinu dana objavila engleska izdavačka kuća iz Londona 'ARC Music' za strano tržište, a 'Hi Fi Music' za Srbiju. Biće to prilika da zajedno pevamo pesme Dimitrijo sine Mitre, Evo srcu mom radosti, Kraj potoka bistre vode, Magla padnala, Petlovi pojev“, rekla je Krstić.

Srpska umetnica najavila je i prvi nastup u Ljubljani, a u pitanju su tematske večeri pod nazivom Balzam koje se održavaju jednom mesečno.

Krstićeva će 17. marta biti gošća Vlatku Stefanovskom na koncertu u novoj zgradi Filharmonije u Skoplju gde će proslavljeni gitarista predstaviti svoj novi album Maternji jezik.

„Moj dugogodišnji prijatelj i vrhunski gitarista Vlatko me je mnogo obradovao pozivom i divnim komentarom, da sam mu bila direktna inspiracija da na svom albumu snimi pesmu Dimitrijo sine Mitre, koju je čuo sa našeg albuma Svod i bio je oduševljen kako smo to uradili. Tako da ćemo na njegovom koncertu izvesti tu pesmu zajedno“, dodala je Bilja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво