„Ljubavni napitak“ u „Sinepleksu“

Sopran Priti Jende i tenor Metju Polenzani predvode postavku u direktnom prenosu Donicetijeve opere „Ljubavni napitak“, koja će uživo iz Njujorka biti prikazana u bioskopu „Sinepleks“ u tržnom centru „Ušće“, 10. februara u 18 časova.

„Љубавни напитак“ у „Синеплексу“ „Љубавни напитак“ у „Синеплексу“

Libreto na italijanskom jeziku uradio je Feliks Romani, delo je premijerno izvedeno 12. maja 1832. godine u Teatru u Milanu, a Vilhelm Rihard Vagner je 1840. godine uradio aranžman za solo klavir.

Ljubavni napitak je komična opera satkana od priče o radosti, ljubomori, zaljubljenosti, igri, ali pre svega o ljubavi. Radnja ove opere smeštena je u malo italijansko selo, a dešava se krajem 18. veka.

Prelepa Adina čita priču o čudesnom napitku koji rešava sve ljubavne probleme i mladi Nemorino u tome vidi način da se Adina napokon zaljubi u njega.

Dolazak doktora Duklamare u selo događa se u pravom trenutku. Nemorino od njega otkupljuje ljubavni napitak i time započinje niz smešnih i interesantnih dešavanja koja pokazuju šta je sve zaljubljena osoba spremna da učini. Na kraju, najvažnije je upoznati pravu ljubav, pronaći prave vrednosti u životu i potvrditi da život ima smisla jedino ako ga delimo sa osobom koju volimo.

Južnoafrički sopran Priti Jende debituje u novoj ulozi u Metropoliten operi sa prvim izvođenjem Adine uz Metjua Polenzanija, koji je još 2013. godine ostavio publiku bez daha u ulozi Nemorina i prekrasnim izvođenjem Una furtiva lagrima.

Operom diriguje Domingo Hindojan, dok je za režiju zadužen Bartlet Šer.

Kupovinom karata za četiri ili više izvođenja u sezoni posetioci ostvaruju pravo na sniženu cenu karte od 1.300 dinara. Pojedinačne karte su u prodaji po ceni od 1.500 dinara po predstavi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи