Spot za „Lutku koja kaže ne“ uoči mini-turneje Gileta i „Medžik buša“

Rok muzičar Srđan Gojković Gile i bend „Medžik buš“ objavili su spot „Lutka koja kaže ne“, uoči koncerata pod imenom „Retko svirane pesme“ 24. februara u novosadskoj „Fabrici“, 3. marta u pančevačkom „Kupeu“ i 9. marta u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda.

„Bend 'Vlada, Gile, Piko i Švaba' je odsvirao samo nekoliko koncerata i nismo stigli da pesmu Lutka koja kaže ne uživo ni razradimo. Tako da je ovo sada nekako podsetnik, ali i apdejt za neke nove generacije koje i ne znaju tu pesmu. Nova pesma za novu publiku“, objašnjava Gojković.

Pesmu Lutka koja kaže ne, obradu hita La Poupée qui fait non (1966), francuskog šansonjera Mišela Polnarefa, Gojković je snimio sa Vladom Divljanom na prvom i jedinom albumu supergrupe „Vlada, Gile, Piko i Švaba“ 1991. godine.

Spot dokumentuje trenutak kada je jesenas Gojković ponovo izveo pesmu sa „Medžik bušom“ u DOB-u, na humanitarnom koncertu grupe „Eva Braun“ za prikupljanja sredstava za pomoć obolelima od Dišenove mišićne distrofije. Audio-produkciju spota radio je Damjan Dašić, video-montažu Vladimir Jevtić, a snimatelji su Đorđe Makarić i Vladimir Kurčubić-Joja. 

„Izveli smo tada Lutku na predlog 'Medžik buša', pošto su to oni već ranije svirali, a meni je to bilo super. Pesmu su prilično verno skinuli, ali su dodali svoju usviranost i energičnost. Zvuče odlično, a naročito dobro pevaju uživo. To je posledica toga što sviraju 'Bitlse', gde je višeglasno pevanje vrlo bitno. Volim 'Bitlse', 'Bič bojse' i bendove koji slažu glasove“, kaže Gojković.

Nastavši na temelju kultnog 'Bitls' tribjut benda „Bestbit“, „Medžik buš“ je prošle godine objavio debitantski album First..., a trenutno ga čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Na koncertima 24. februara u Novom Sadu, 3. marta u Pančevu i 9. marta u DOB-u, Gile i „Medžik buš“ će svirati njegove pesme iz filmova Kako je propao rokenrol i Crni bombarder, iz saradnje sa Vladom Divljanom, neke solo pesme, kao i one „Električnog orgazma“ koje su retko ili nikad nisu odsvirane uživo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво