Novi „Egzitov“ festival: Maratonske žurke na Jahorini

Najbolji veliki evropski festival „Egzit“, od 15. do 18. marta, na olimpijskoj Jahorini pokreće novi „Festival 84“ na koji dovodi neke od najaktuelnijih svetskih zvezda uz vodeća regionalna i domaća imena.

Нови „Егзитов“ фестивал: Маратонске журке на Јахорини Нови „Егзитов“ фестивал: Маратонске журке на Јахорини

Reč je o formatu zimskog muzičkog festivala, koji su sve traženiji u Evropi, a sudeći po tempu prodaje ulaznica, već od prve godine „Festival 84“ biće i jedan od najvećih ovog tipa na svetu, ističu organizatori.

Ovakvi festivali poznati su po izuzetno energičnim žurkama u velikim montažnim šatorima, čiji kapaciteti mogu da nadmaše sportske dvorane.

Listu učesnika „Festivala 84“ predvode britanske superzvezde Sigma, poznati po megahitovima koji ne silaze sa radio-stanica i saradnji sa zvezdama kao što su Kanje Vest, Eli Gulding i Palome Fejt, dok oni sami predvode programe najvećih zimskih festivala zbog borderske himne Higher koju peva „Labrint“.

Na Jahorinu stiže i čuveni aktivistički kolektiv i velika londonska grupa „Ejžan dab faundejšn“, čiji je zvuk bio direktni uzor najvećoj balkanskoj grupi „Dubioza kolektiv“.

Uz njih dolaze i apsolutni klupski hitmejkeri Mahmut Orhan, Burak Jeter, te ruski di-džej duo Filatov i Karas čiji hitovi broje milijardu pregleda na Jutjubu.

Za tehno i haus maratone na planini biće zadužena lista koju predvodi slovenački otac tehno muzike Umek, te proslavljeni holandski di-džej mag Patris Baumel, ali i najtiražniji tehno duo na Balkanu, banjalučki tandem Mladen Tomić i Siniša Tamamović.

Regionalne rok zvezde „Van Gog“ dolaze na Jahorinu da okupe publiku iz svih krajeva, a žestoko će biti i uz neprikosnovene repere kao što su „Bed kopi“, te Frenki, Kontra i Indigo, ali i trenutno najslušaniji mangupi „Helem nejse“.

Na „Festival 84“ dolaze i najbolji predstavnici domaće muzičke scene, „After afer“, A Skico, Bilain, Blek esid „bek tu bek“ sa Vanyanom, Di-džej Soul, „Forest pipl“, Merakun, Mr. Mehikano, Said5, Vudi, Vorda, Zli Džej i mnogi drugi.

Festival će biti održan na više lokacija u okviru Olimpijskog centra Jahorina.

Program festivala se kreira po formuli 2+2 korišćenoj i za izrazito uspešni festival „Sea star“ u Umagu.

Tako će prvi dan festivala imati večernju žurku zagrevanja, a naredna dva biće otvorena u punom kapacitetu i u toku dana na ski-stazi i tokom noći u montažnom objektu na terenima ispred Hotela „Bistrica“, ali i na drugim zatvorenim lokacijama, kako u hotelu, tako i u drugim lokalima.

Poslednji dan biće rezervisan za žurku zatvaranja, sa kojom će ujedno i zvanično biti zatvorena zimska sezona u Olimpijskom centru Jahorina.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи