Filharmoničari oživeli Harija Potera pred 1.500 posetilaca

Radost mališana i njihovih roditelja ispunila je danas Kolarac dok je Beogradska filharmonija svirala besplatan koncert nazvan „Hari Poter i čarobnjakov kamen“.

Želja da prisusutvuju prvorazrednom kulturnom događaju motivisala je mališane i njihove roditelje da potpuno ispune našu najznačajniju koncertnu dvoranu.

Na Kolarcu, koji je specijalno za ovu priliku bio ukrašen žutim balonima bilo je hiljadu i po posetilaca što je prema rečima razvodnika na vratima dvorane apsolutni rekord ove koncertne sezone.

Ako uzmemo u obzir da karte za koncerte našeg najznačajnijeg orkestra godinama unazad raprodata i pre prvog koncerta u sezoni, onda je jasno da Beogradska filharmonija definitivno zaslužuje novu dvorana sa većim kapacitetom za publiku.

Dok su filharmoničari pod upravom dirigenta Aleksandra Kojića izvanredno oživljavali muziku Džona Vilijamsa klinci su glano komentarisali šta čuju i vide.

U tome im je u pauzama između kompozicija pomagala Branislava Podrumac.

Inače Kojić je očekivano za ovu priliku imao čarobni štapić.

Na kraju koncerta Branislava Podrumac pozvala je mališane da uživaju na klizalištu ispred Muzeja savreme umetnosti u Beogradu gde će biti u prilici da slušaju snimak koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije.

Ulaznica za klizanje je crtež na bilo koju temu.

Svake sezone Beogradska filharmonija priređuje koncerte za decu, kada se više od 6.000 mališana upozna sa zvukom velikog orkestra.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 14. jan 2018, 20:39)
anonymous [neregistrovani]

Broj

Koliko ljudi je do sada moglo da stane u gledaliste, 700?