Trkulja i „Balkanopolis“ oduševili publiku u Kini

Nakon proslave jubileja 20. godina „Balkanopolisa“ u Centru „Sava“, naš slavni umetnik Slobodan Trkulja i njegov sastav nastavili su sa serijom koncerata u Kini, sapštili su iz organizacije „Novi Sad 2021“.

Turneju su otvorili sa rasprodatim koncertom u koncertnoj dvorani „Šinhau“ u gradu Guangdžou, gde su publiku digli na noge, doživeli ovacije i nezapamćeno burne reakcije za uvek uzdržane Kineze i kao i na prošloj turneji po Kini opet naveli Kineze da pevaju uglas i to na srpskom jeziku.

Fantastične reakcije publike na „Balkanopolis“ u Kini, kada je čak i policija morala da interveniše, podsetile su na reakcije fanova na „Bitlse“ svojevremeno.

Koncert „Balkanopolisa“ ujedno je bio i završni događaj višegodišnjeg projekta kineskog ministarstva kulture 16+1, koji je deo promocije novog kineskog puta svile u okviru kojeg Srbija zauzima vrlo značajno mesto.

Turneja se nastavila serijom koncerata u gradu Ćuendžou, gde je „Balkanopolis“ stvorio čarobnu atmosferu sličnu onoj u Centru „Sava“.

Vrhunac koncerta u Ćuendžouu bio je momenat kada je publika potpuno poneta muzikom „Balkanopolisa" počela da se penje na binu pa je morala da reaguje policija, koja je do kraja nastupa ostala ispred bine i vraćala publiku nazad.

U okviru dočeka 7526. godine, 13. januara u Novom Sadu, novosadska publika i brojni gosti iz regiona i Evrope imaće priliku da prisustvuje koncertu jednog od najboljih keltskih sastava iz Glazgova, Imar, a Trkulja će biti specijalni gost ovog sastava.

Nastup je zakazan za 21 čas u maloj sali SNP-a, a cena ulaznica koje se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima „Gigstiksa“ iznosi 500 dinara.

Pored njih, na više od 21 kultne lokacije širom Novog Sada nastupiće i Divna Ljubojević u pozorišnoj sali NIS-a, „Lajbah“ u Srpskom narodnom pozorištu, „Kaliopi“ u Pozorištu mladih, Matija Dedić i Zoran Predin u Novosadskoj sinagogi, Dečja filharmonija u Gradskoj kući, opera za decu udruženja „Visoko C“ u Eđšegu, sjajan spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom u „Studiju M“.

Kineska četvrt predstaviti programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 03. jan 2018, 19:23)
JA [neregistrovani]

Da, ima ih

Ima ih, na svu srecu, koji su prevazisli granice Republike Srbije (u pozitivnom smislu). Neki se vracaju nazad, a neki ostaju (zauvijek) vani.