Ambrozićeva lista najboljih albuma u 2017. godini

Kendrik Lamar, „LCD saundsistem“, „Gorilaz“, samo su neki od vlasnika najboljih albuma u 2017. godini po mišljenju Dragana Ambrozića, urednika programa Doma omladine Beograda i uglednog muzičkog kritičara.

Ambrozić je za Tanjug sastavio listu od 10 albuma koji su obeležili 2017. godinu.

Damn, koji je potpisao Kendrik Lamar, prema Ambrozićevim rečima predstavlja „jedan od najboljih albuma koji je potpisao veliki pionir nove hip hop estetike koji se godinama nalazi u vrhu muzičkih dešavanja“.

„Migos“ sa albumom Culture, takođe su se našli na Ambrozićevoj listi.

Ugledni muzički kritičar opisuje to izdanje kao „novi veliki prodor ulične pameti i humora u mejnstrim kulturu koji menja hip hop iznutra i postavlja nove granice“.

Gang Signs & Prayer, novi album Stromzija, za Ambrozića predstavlja „najbolje od grajma“, a American Dream, novo izdanje „LCD saundsistema“ je „apsolutnu avangardu njujorške i svetske plesne plesne alternative na neočekivanom poznom vrhuncu“.

Album Deeper Understanding indi grupe "The War on Drugs", prema Ambrozićevom mišljenju, predstavlja „ogroman korak iz andergraund amerikane ka najvećim stadionima, omiljenog benda iz Filadelfije koji je strasan kao i na početku karijere“.

Kao „najsnažniji album od mnoštva ženskih arti-elektro-pop izdanja širom velikog sveta“ Ambrozić je proglasio Plunge, koju su potpisali Fiver Rej, dok je King Krula nazvao najizazovnijim britanski rok autorom trenutka, za koga granice i žanrovi ne postoje. Njegov album The Ooz takođe se našao na Ambrozićevoj listi.

Za cenjenog muzičkog kritičara Taj Segal sa istoimenim albumom „predstavlja nove šampione američke andergraund rok zvuka u najboljem izdanju“.

Album Resistance benda „Songhoj bluz“, Ambrozić je nazvao jednim od najboljih rok albuma koji dolazi iz Afrike (Mali) i dodao da je „čudo što za ovako eksplozivnu svirku ne zna više ljudi“.

Na kraju Ambrozićeve liste našao se bend „Gorilaz“ sa albumom Humanz. Ambrozić ga karakteriše kao „emotivni muzički panoptikum, još jedno Damon Albarnovo podvlačenje crte ispod civilizacije koja se stalno sapliće u 21. veku“.

broj komentara 0 pošalji komentar