„Beogradski džez festival“ slavi treći uzastopni uspeh

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je prošlogodišnji, 33. „Beogradski džez festival“, ostvario dobit od 1.610.248,51 dinara, da je ovo treća godina kako taj festival ostvaruje dobit, te da se svake godine zarada ulaže u razvoj i popularizaciju džeza.

Vesić je precizirao da su prihodi festivala bili 20.774.800 dinara, a rashodi 19.164.551 dinara, navedeno je u saopštenju Gradske uprave u kom se dodaje da je Odbor „Beogradskog džez festivala“ održao sednicu na kojoj je predsedavajući bio Vesić, predsednik tog odbora.

U Velikoj sali Doma omladine završava se postavljanje novih stolica koje su kupljene od zarade koja je ostvarena na 32. „Beogradskom džez festivalu“, istakao je Vesić i podsetio da je prošle godine kupljen saksofon džez sekciji Muzičke škole Stanković.

„Na prošlogodišnjem, 33. 'Beogradskom džez festivalu', imali smo 26 učesnika od čega domaćih učesnika računajući i našu dijasporu sedam. Organizovali smo deset pratećih sadržaja i četiri radionice. Naš festival je pratilo 14 stranih novinara, a ukupno 17.800 posetilaca bilo je prisutno na našim koncertima i drugim programima“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u glavnom programu učestvovao je 21 učesnik u okviru pet programskih večeri i deset programskih celina, a koncerti su održani u tri koncertna prostora.

„Veoma smo zadovoljni kvalitetom programa koji nudi 'Beogradski džez festival'. Kada sam pre četiri godine postao predsednik Odbora ovog festivala imali smo četiri puta manji budžet i finasijske probleme. Danas je 'Beogradski džez festival' stabilna manifestacija i naš zadatak je da se u narednom periodu izborimo za još bolje mesto među evropskim festivalima pošto smo već najbolji festival u regionu“, naveo je Vesić.

Rekavši da je srećan što se džez ponovo vratio u Beograd na velika vrata gradski menadžer naglasio je da to naš grad zaslužuje jer se džez dvadesetih godina prošlog veka svirao u Beogradu samo godinu dana pošto je počeo da se svira u Parizu.

„Zahvalan sam svima koji godinu dana rade kako bi 'Beogradski džez festival' bio uspešan, a posebno Domu omladine Beograda. Za nas su danas počele pripreme za 34. 'Beogradski džez festival'“, istakao je Vesić.

broj komentara 0 pošalji komentar