Sila je stigla – spot „Viva voksa“ je tu!

„Viva voks“, najpopularniji hor u regionu, potrudio se da obraduje obožavaoce novom obradom i omiljenim numerama iz planetarno popularne franšize „Zvezdani ratovi“, dan pred svetsku premijeru.

Сила је стигла – спот „Вива вокса“ је ту! Сила је стигла – спот „Вива вокса“ је ту!

Osam najpoznatijih numera iz franšize Zvezdani ratovi deo su ovog spota, koji ide u korak sa najvećim svetskim izvođačima.

„Ideja je bila da oživimo muziku koja nas prati ceo život, ali i neizbežne likove poput princeze Leje, Darta Vejdera, Ar-Tu-Di-Tua, džedaja...“, kažu članovi „Viva voksa“ i dodaju da ih posebno raduje što su upeli da ispune težak zadatak koji su sami sebi zadali – ovo je jedan od najkomplikovanijih aranžmana koje su napisali i otpevali, jer su na jednom mestu, u četiri i po minuta, obradili čak osam muzičkih tema.

Foks fanfare uvode slušaoca u ovu muzičku priču, podsećaju na muziku kojom je većina fimova počinjala i upozoravala da je vreme da uzmemo kokice i udobno se smestimo. Na to se nadovezuje Main Title i putovanje kroz galaksiju može da počne!

Melanholična The Force Theme upoznaje nas sa prvim, a možda i poslednjim džedajima... o čemu ćemo znati nešto više tek nakon novog filma.

Dramatične Rebel fanfare pripremaju nas za dolazak mračnih sila, gde nas čeka čuveni Dart Vejder. Uz temu Imperiijalnog marša moći ćete da vidite Darta Vejdera kako diriguje svojim svetlosnim mačem, dok se senke mračnih sila nadvijaju nad jednom od najpoznatijih melodija.

Napetost prelazi u zabavu u sledećoj numeri, kada na red dolazi vesela Cantina Band tema. A onda, omiljeni Ar-Tu-Di-Tu iznenada ostaje sam i projektuje sećanja gledalaca na princezu Leju, gde kroz Temu princeze Leje „Viva voks“ daje omaž vanvremenskoj Keri Fišer.

Dolazi veliko finale! Borba glasova kulminira u temi Duel of the Fates, a lica voksovaca smenjuju se skoro pa brzinom svetlosti.

Kao i na prethodnom filmskom spektaklu iz kuhinje „Viva voksa“, spotu za muziku iz filma La-La lend, i ovaj spot potpisuju kreativni ljudi sa kojima ovaj hor već dugo sarađuje - za video-spot je zadužen „Red end blu studio“, dok zvuk godinama potpisuje "ATTIC Studios".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво