„Šiler“ u Teheranu – prvi koncert grupe sa zapada od 1979!

Nemački elektronski sastav „Šiler“ održaće u Teheranu pet koncerata i to je prvi nastup jedne grupe sa zapada u Iranu od Islamske revolucije 1979, prenosi list „Teheran tajms“.

Karte za prva dva koncerta, koja se biti održana u ponedeljak i utorak su rasprodate, potvrdila je iranska muzička internet stranica Ritmeno, koja je organizovala koncerte.

U saopštenju se navodi i da se karte i za preostala tri koncerta odlično prodaju.

Elektronska grupa „Šiler“ godinama ima puno poklonika u Iranu, ali se protiv zapadnjačke muzike buni iranski kler, koji je smatra delom zavere i „kulturne invazije“ protiv njihove zemlje, prenosi Hina.

Pokušaj održavanja koncerta irskog pevača Krisa de Bura 2008. u Teheranu, koju je organizovala iranska muzička kompanija „TS“, propao je nekoliko minuta pre početka, pošto ga je sveštenstvo zabranilo iako je „TS“ imala odobrenje iranskog ministarstva kulture za održavanje koncerta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи