„Odiseja“ koja traje već četiri decenije

Šansonjer Leo Martin, „Lav iz Beograda“, kako su ga predstavljali dok je nastupao na turneji sa „Tigrom iz Velsa“ Tomom Džonsom, slavi ove godine četiri decenije umetničkog rada. Tim povodom održaće veliki koncert u Domu sindikata 16. novembra.

Pevač zabavne muzike Leo Martin proslaviće 40 godina karijere 16. novembra koncertom u beogradskom Domu sindikata, nazvanim po njegovom velikom hitu "Odiseja".

Gosti će mu biti kolege Đorđe Marjanović, Dragana Del Monako, Bora Đorđević i grupa "Legende".

"Život je sam po po sebi odiseja, pa su i za mene ovih četiri decenije umetničkog rada bile odiseja, ali sam uspeo da uđem u pravu luku kao što je učinio Odisej", rekao je Martin agenciji Beta.

Izbor Doma sindikata za svečarski koncert, smatra Martin, je logična stvar, jer je beogradska dvorana oduvek važila za hram zabavne muzike, gde su održavani njeni brojni "festivali, koncerti i gde su nastajali najvažniji hitovi".

Martina će na koncertu pratiti orkestar "Stanislav Binički" dirigenta Vojkana Borisavljevića.

"Biće finih gostiju. Tu su 'Legende', moj stari drugar Bora Čorba, još od kad je vodio grupu 'Suncokret'. Zatim najveći među velikima Đorđe Marjanović, stari prijatelj sa kojim sam puno radio, i primadona Dragan Del Monako, sa kojom ću otpevati dva, a možda i tri dueta", najavljuje Martin.

Beograđanin Miloš Jović, posle kratkotrajne karijere u Nemačkoj krajem šezdesetih gde je uzeo umetničko ime Leo Martin, vratio se u Jugoslaviju da bi postao jedno od vodećih imena domaće zabavne muzike, posebno zahvaljujući hitu "Odiseja" (1973), koja je ostala do danas njegov zaštitni znak.

Prepoznatljiv po naočarama sa crnim okvirima i vanrednom glasu, Martin je snimio pesme kao što su "Ja te volim", "Zbogom Kristina", "Pesmo moja", "Poslednja ljubav"...

Martin kaže da je po prirodi skroman čovek, da ne žali što se vratio u Jugoslaviju umesto da je pokušao da nastavi inostranu karijeru, i da bi da može da bira ispočetka, sve uradio isto.

"Snimao sam za Kolumbiju (CBS). Probao sam i taj zapad, učestvovao na njihovim hit paradama, sa imenima kao što je Tom Džons, Ingelbert Hamperdink ili Mirej Matje. Osetio sam glamur velikog šou biznisa, međutim nisam taj tip ambicioznog čoveka da budem svetska ličnost", priseća se pevač.

Prema njegovom mišljenju, "biti poznat je relativna stvar i to se može i u svom selu i državi, ma kolika ona bila".

"Zato sam se i vratio u Jugoslaviju 1969. godine. Neki mi to zameraju. Ali čemu više ambicije? Ono što sam želeo, ja sam postigao. U krajnjoj liniji šta je ambicija? Da postigneš ono što želiš. A ja sam to i uspeo. Apsolutno", zaključuje Martin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво