„Gus-Gus“ najavljuje erupciju zadovoljstva na koncertu u Beogradu

Islandska avangardna elektrosenzacija „Gus-Gus“ nastupiće 8. decembra u „Hangaru“ kod Luke „Beograd“. Osim ovog sastava, kao podrška, na bini će se naći i eksperimentalni dvojac „Karpov not Kasparov“ iz Bukurešta i domaći duo „Čorbika“ i producent i multiinstrumentalista MKDSL.

„Гус-Гус“ најављује ерупцију задовољства на концерту у Београду „Гус-Гус“ најављује ерупцију задовољства на концерту у Београду

Deset godina posle sjajnog beogradskog koncerta, „Gus-Gus“ priprema novu ekstravagantnu harmoniju muzike i performansa, uz mnogo pozitivne energije, a sve to i dalje koristeći analognu opremu za dobijanje pravog elektronskog zvuka.

Neposredno pred izlazak desetog albuma, pod nazivom Lies Are More Flexible, srpska publika će među prvima imati priliku da uživo čuje nove pesme.

Vode se principima da je muzika neograničeni proces kreativnosti i da je za stvaranje njihovog jedinstvenog zvuka zaslužno to što nikada nisu težili nijednom muzičkom trendu, prateći ono što je u njihovim srcima. Iako autentični i veoma neobični, nakon dve decenije na sceni i dalje istražuju.

O povratku u Beograd članovi benda kažu: „Nastup koji smo vam spremili obuhvatiće celu našu karijeru, sve do novijih radova. Pažljivo smo birali pesme koje ćemo izvesti. Svaki put kada zakoračimo na binu, to činimo sa namerom da napravimo sjajan provod. Tokom proteklih nekoliko meseci nastupali smo u Rusiji, Americi, Meksiku i istočnoj Evropi i reakcije su bile neverovatne. Ljudi su vrištali od radosti i sreće tokom koncerata i to je upravo ono što želimo da se dogodi u Beogradu. Očekuje vas mnogo dobre energije i emotivnog naboja, baš kao i na prethodnom nastupu. Biće nam sjajno i uzbudljivo, prava erupcija zadovoljstva“.

„Gus-Gus“ je nastao davne 1995. godine, tokom snimanja filma Zadovoljstvo, kao kolektiv muzičara, producenata, filmskih stvaralaca i izvođača. Njihov drugi album Polydistortion iz 1997. godine, proslavio ih je u Velikoj Britaniji, posle čega su usledili rasprodati nastupi širom sveta.

Na svetske top-liste su dospeli nekoliko godina kasnije singlom David, sa četvrtog studijskog albuma pod nazivom Attention (2002). Najveći uspeh ostvarili su izdanjem Arabian Horse iz 2011. godine i hitovima Over i Arabian Horse.

Islandska grupa poznata je po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji elektra, tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj sa popom i drugim muzičkim žanrovima. Ovaj sastav je sarađivao sa mnogim legendarnim izvođačima među kojima su Bjork, Rojšin Marfi, „Depeš mod“.

Dvojac „Karpov not Kasparov“ iz Bukurešta, koji je nastao 2009. godine, mnogi nazivaju istočnjačkim „Gus-Gusom“, a zašto je to tako publika u Beogradu moći će da vidi u petak.

Njihovi nastupi u formi eksperimentalnog lajva donose posebnu atmosferu. Puni su uspona i padova, zapleta i nepotpunih vrhunaca, nalik kvalitetnoj partiji šaha. Poput ove igre, na čijim pravilima i strategijama baziraju svoje muzičko stvaralaštvo, njihov zvuk je matematička fuzija elektronske muzike, ispreplitana disko melodijama ranih osamdesetih, začinjena elementima džeza i inspirisana orijentalnim tonovima.

Karte za koncert „Gus-Gusa“, u produkciji „Blendera“, već su u prodaji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво