„Egzit“ šalje globalnu poruku sa svih pet festivala u 2018: Izlaz je sloboda!

Nakon najobimnije godine u svojoj istoriji, u idućoj „Egzit“ sprema još veći festivalski poduhvat. Festivalska porodica sad broji pet članova u isto toliko zemalja regiona, a u planu je još niz različitih pratećih događaja, u zemlji, regionu, ali i na još nekoliko svetskih destinacija.

Centralno mesto okupljanja je svetski poznata Petrovaradinska tvrđava gde će se, od 12. do 15. jula, iduće godine održati 18. festival „Egzit“. Nakon Leta ljubavi 2017. godine, koje je svet podsetilo na temeljne vrednosti leta 1967. kada je nastao revolucionarni humanistički hipi pokret koji je zauvek promenio svet, „Egzit“ će u godini svog punoletstva slaviti jedno od najvećih tadašnjih dostignuća, a to je iznad svega lična sloboda.

„Egzit“ je jedan od retkih muzičkih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji od svog osnivanja ima snažnu društvenu misiju, a „Egzit fridom“ je globalni poziv na slobodu od robovanja materijalizmu, stereotipima i kolektivnim zabludama u kojima se danas nalazi naša civilizacija.

Nakon što je Summer of Love u 2017. postavio rekord sa četiri festivala, „Egzit fridom“ biće dosad najveći festivalski poduhvat, ne samo u regionu, već i šire, jer će u 2018. okupiti čak pet festivala u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumuniji, Hrvatskoj i Srbiji.

U utorak 12. decembra, tačno u podne, stižu i prve ulaznice po poklon ceni od 5.990 dinara, što je ušteda od rekordnih 70 odsto u odnosu na njihov finalni iznos. Prve ulaznice za „Egzit“ svake godine se rasprodaju za svega nekoliko sati, a njihova sledeća cena biće automatski podignuta nakon što najbrži razgrabe ovaj prvi kontingent.

Ulaznice u Srbiji prodavaće se na sajtu festivala „Egzit“ i blagajnama prodajne mreže „Gigs tiks“.

Prvi kupci ulaznica, osim do sad najveće uštede, automatski postaju i članovi „Egzit trajba“, zajednice obožavalaca koji imaju posebne pogodnosti i popuste, a kojima će naredne godine, kao i do sad, prvima biti ponuđene nove ulaznice za „Egzitove“ festivale po najpovoljnijoj ceni.

I ove godine, prve ulaznice sa popustom od 75 odsto već su dostupne članovima „Egzit trajba“, koji u kupovini imaju i posebne pogodnosti i poklone.

Prvi potvrđeni izvođači za novosadski festival, ali i za ostale festivale u organizaciji „Egzitovog“ tima, kao što su „Festival 84“ na Jahorini, „Si star“ u Umagu, „Revolušn“ u Temišvaru i „Si dens“ u Budvi, biće objavljeni uskoro.

Svi ljubitelji festivala mogu da očekuju neke od najaktuelnijih izvođača svetske muzičke scene u kombinaciji sa proverenim imenima, i to iz najrazličitijih muzičkih žanrova po čemu je, takođe, „Egzit“ poznat na svetskoj festivalskoj sceni.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво