Besplatan koncert i promocija prvog albuma „Dingospo Dalija“

Alternativni rok sastav „Dingospo Dali“ svoj debitantski album „Sve dok mislim da je ovo drugi svet“ koncertno će promovisati 30. novembra u Domu omladine Beograda, uz besplatan ulaz za posetioce.

„Najveći razlog ovog okupljanja je izdavanje našeg albuma prvenca, što je značajan trenutak za nas. Zajedno sa novim gitaristom Markom Mićanovićem izvešćemo po prvi put svih 12 pesama sa albuma. Drugi razlog je i taj što nismo svirali u Beogradu godinu dana, pa eto prilike i da nas oni koji su se uželeli ponovo čuju uživo“, poručuju iz „Dingospo Dalija“.

Posebnost koncertne promocije, uz slobodan ulaz, biće prilika da posetioci prvi kupe album Sve dok mislim da je ovo drugi svet po promotivnoj ceni od 300 dinara, koji će zvanično tog dana objaviti promoterska kuća „Long plej“.

Album će se potom naći po većoj ceni u redovnoj prodaji od 4. decembra, a biće dostupan i preko Ajtjunsa, Dizera i Spotifaja.

„Dingospo dali“ je postao zapažen pobedom na prvom televizijskom festivalu demo bendova „Bunt rok festival 2015“, a sad je stigao i do debi albuma, na kome se nalazi 12 pesama prožetih mladalačkim emocijama, strahovima i željama.

„Dingospo Dali“ na autentičan način spaja gruv i ritmičnost sa nežnošću i melodičnošću, što se već moglo čuti u singlovima Sa krova, Ona, Ne pitaj se i Pelin.

Pevačica Sandra Grubić, bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Miloš Kasalović, ističu da na albumu „svaka pesma ima posebnu tematiku, neke su malo progresivnije, neke su blaže, ima dosta različitih boja, tonova, melodija“.

„Svi se u bendu dosta razlikujemo, pa se u određenim pesmama može osetiti taj haos u sudaru energija. Na prvo slušanje može biti vrlo neobično i haotično, pa je savet da se posvetite albumu kod kuće dok ste sami, ili na slušalicama u prevozu ili kolima kako bi se uhvatila suština. To je neki šturi putokaz za album, a pesme će već same sve reći“, kaže Sandra Grubić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво