„Fu fajtersi“, „Gansi“, Edi Van Hejlen, poslednji pozdravi za Malkoma Janga

Vest o smrti gitariste i osnivača kultne hard rok grupe „AC/DC“ Malkoma Janga pogodila je mnoge njegove kolege, koji su mu kako rečima, tako i nastupima odali počast.

„Fu fajtersi“ sinoć su izlazeći na bis tokom koncerta, na „Korona kepitol“ festivalu u Meksiku, izveli hit australijskog benda Let There Be Rock u Malkomovu čast.

„Sviraćemo malo roka za Malkoma večeras“, rekao je publici Dejv Grol, pevač „Fu fajtersa“, dok se iza njega na video-bimu pojavila fotografija Janga.

Grol je ranije tokom dana izjavio saučešće zbog Jangove smrti, ističući da mu je koncertni film Let There Be Rock iz 1980. godine promenio život.

„Hvala ti, Malkome. Za pesme, za osećanja i godine gubljenja kontrole za rokenrol. Baš to ću uraditi večeras, za tebe“, napisao je Grol.

Legendarni bend „Gans end rouzes“ takođe je na koncertu, u Sakrementu, odao počast Jangu.

„Posvetićemo ovo Malkomu Jangu, koji će svima nedostajati, ali nikome više nego njegovom bratu Angusu“, rekao je Eksl Rouz publici, dok je Sleš svirao instrumentalnu verziju Only Women Bleed od Alisa Kupera.

„Malkom Jang je bio jedan od najboljih ritam gitarista u roku. Bio je fantastičan tekstopisac i imao sjajnu radnu etiku. Bio sam na turneji 'Stiff Upper Lip' sa 'AC/DC'. Malkom je bio strašno kul i skroman. Čitava rok zajednica je izgubila njegovom smrću“, napisao je ranije Sleš.

U porukama saučešća se pridružio i Edi Van Hejlen, koji je na Tviteru napisao: „Tužan je dan za rokenrol. Malkom Jang mi je bio prijatelj i srce i duša 'AC/DC'. Neke od najboljih trenutaka života proveo sam sa njim 1984. na evropskoj turneji.“

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво