Marko Luis predstavlja spot „Cveće cafnalo“ i najavljuje koncerte

Četvrta pesma sa drugog solističkog albuma Marka Luisa koja je dobila spot je „Cveće cafnalo“, numera koju je snimio sa Vlatkom Stefanovskim. Sve cenjeniji muzičar ovim klipom ujedno najavljuje i koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu pod nazivom "Beskraj Tour by Barcaffe".

Spot za pesmu Cveće cafnalo, koji je snimljen u filmskom stilu, posvećen je borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je vrlo aktuelna na svim društvenim poljima. Marko Luis zajedno sa Draganom Jereminovim osmislio je scenario za spot, a Jereminov potpisuje i režiju, kameru i montažu.

U spotu se pojavljuje poznati srpski glumac Dragan Petrović Pele i mlada perspektivna glumica Iva Ilinčić.

„Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem sa Peletom i Ivom kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svest ljudi da je nasilje nad ženama vrlo prisutno i da treba da obratimo pažnju na to. Kada sam video kampanju pod nazivom Nije svako delo umetničko delo dobio sam ideju da kontaktiram Autnomni ženski centar i da zajedno sa njima pošaljemo poruku javnosti“, kaže Marko Luis.

Kompozicija Cveće cafnalo inače je inspirisana istoimenom Mokranjčevom 12. rukoveti koju je prvobitno obradio Markov otac Ljubiša Stojanović Luis 1985. godine.

Marko Luis je prema motivima očeve interpretacije obnovio duh ove pesme i time produžio njen vek. Vlatko Stefanovski je svojim gitarskim umećem i energijom doprineo da pesma dostigne jednu posebnu dimenziju. Sinergija ova dva umetnika se oseća kroz celu pesmu.

Spot ujedno najavljuje početak Markove koncertne turneje pod nazivom Beskraj Tour by Barcaffe. Marko prvi put održava solističke koncerte u Beogradu (Dom omladine Beograda) 30. novembra, u Novom Sadu (Firchie Think Tank Studio) 8. decembra i u Sarajevu (Kriterion) 22. decembra.

„Ne mogu da opišem koliko sam srećan da ću nastupati u ova tri divna grada i pevati pesme sa prethodnog albuma Shine on Me i sa novog izdanja. Album Beskraj je došao do velikog broja pratilaca u regionu i ova tri grada su tek početak moje regionalne turneje. Slede Podgovrica, Niš, Banja Luka, Zagreb, Ljubljana i više“, najavio je Marko i dodao da će na svakom koncertu imati goste iznenađenja sa kojima će deliti energiju sa publikom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво