Džez radionica Roberta Glaspera u Beogradu

Trostruki dobitnik nagrade Gremi i jedan od najpopularnijih džez muzičara Robert Glasper stiže u Beograd sa svojim triom i di-džej Sandens, gde će imati prvi nastup u Srbiji već sledeće nedelje, 22. i 23. novembra, u sklopu koncertnog serijala „Mjuzikolodži barkafe sešns“.

Poznato je da u okviru svojih svetskih turneja Robert Glasper rado ostvaruje kontakt sa lokalnim umetnicama i ljubiteljima muzike uopšte.

Glasper će iskoristiti dvodnevni boravak u Beogradu, kako bi sa našim mladim muzičarima i onima koji se tako osećaju, podelio iskustva svoje bogate karijere, otkrio im trikove i tajne u koje je pronikao baveći se muzikom i muzičkom industrijom.

Radionica sa Robertom Glasperom će biti održana 23. novembra u klubu „Bitef art kafeu“, uz podršku Američke ambasade u Beogradu.

Ideja koncertnog serijala „Mjuzikolodži barkafe sešns“ je da, osim što pruža priliku publici da čuje izvođače koje je teško čuti u zemlji i regionu, omogući muzičarima i mladima koji žele da se bave muzikom da pohađaju kreativne i interaktivne radionice sa izvođačima koji nastupaju.

„Želimo da u mladima probudimo kreativnu misao i pružimo im opciju da čuju i nauče nešto novo i drugačije u sopstvenoj zemlji, kao i da sopstvenim angažovanjem i nesputanim istraživanjem stvore nešto što izlazi iz okvira i kalupa muzike sa naših prostora. 'Mjuzikolodži' je tako svojevrsna škola muzike, sa ciljem da mladima donese nešto potpuno novo. Oni najčešće formalno muzičko obrazovanje traže van granica naše zemlje, a cilj ovih radionica je da omogućimo muzičarima da i u sopstvenoj zemlji uče i to od nekih od trenutno najcenjenijih muzičara“,“ kaže direktor festivala Miša Relić.

Upravo će na promociji radionice sa Robertom Glasperom, 17. novembra u klubu „Soul sosajeti“ nastupiti grupa izvrsnih mladih muzičara, pod imenom „Robert Glasper Belgrejd eksperiment“.

Oni će upotpuniti Glasperov dolazak, donoseći instrumentale njegovog „Eksperimenta“ kao i pesme sa albuma Black Radio.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво