Zvonko Bogdan sutra u Centru „Sava“

Bard panonske šansone Zvonko Bogdan, posle nekoliko godina pauze, koncertom „Ne vredi plakati“ vraća se 11. novembra u Veliku dvoranu Centra „Sava“.

Koncert je nazvan po pesmi Ne vredi plakati, koju je Bogdan napisao i objavio na svom albumu Što se bore misli moje, od čijeg izlaska se upravo navršava 40 godina.

Na tom albumu snimio je i klasike tamburaške muzike kao što su Na te mislim, Osam tamburaša s Petrovaradina, Seoska sam lola koje i danas izvodi uživo.

„U Centar 'Sava' se vraćam i ponovo dovodim sa sobom najbolje tamburaše, uz čiju pomoć ću beogradsku publiku povesti na putovanje muzičkom istorijom panonske ravnice. Prisetićemo se pesama iz vremena koje se vratiti neće, putovaćemo muzikom od Visokih Tatri i Karpata do Balkana... pa dokle stignemo!“, najavljuje Zvonko Bogdan.

Ulaznice za koncert Zvonka Bogdana „Ne vredi plakati“ koštaju 2.100, 1.900, 1.600, 1.300 i 800 dinara na blagajni Centra „Sava“ i preko mreže „Eventim“.

Bogdan je tokom svoje višedecenijske karijere snimio brojne albume na kojima je, pored sopstvenih kompozicija, snimio jedinstvene interpretacije narodnih i pesama drugih autora kao što su U tom Somboru, Što se bore misli moje, Ima dana, Evo banke Cigane moj, Ko te ima taj te nema, Vratiće se rode...

Kvalitet Bogdanovih autorskih pesama najbolje pokazuje činjenica da ih danas mnogi doživljavaju kao izvorne narodne pesme – Ej salaši na severu Bačke, Govori se da me varaš, Već odavno spremam svog mrkova, Ne mogu se tačno setit leta, Prošle su mnoge ljubavi, Život teče u laganom ritmu i, naravno, Ne vredi plakati.

„Moje pesme nisu izmišljene, one su doživljene. One moraju imati treću dimenziju, moraju da budu prethodno odigrane u životu. Tek tada mogu nešto da uradim. Kroz svoje pesme ja sam se vraćao u prošlost, u detinjstvo, oživljavajući tako uspomene na konkretne ljude i događaje, na jedno nezaboravno vreme, za mene danas kao iz bajke“, kaže Zvonko Bogdan.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво