U nedelju klasična muzika u beogradskim kafićima

Kamerni orkestar „Muzikon“, u saradnji sa beogradskim lokalima, organizuje 12. novembra „Dan klasike“, sa ciljem izmeštanja klasične muzike iz formalnih okvira.

Tokom celog dana više od 30 beogradskih lokala puštaće klasičnu muziku, a u nekima od njih posetioci će imati priliku da slušaju muzičare i uživo.

Organizatori manifestacije žele da na ovaj način približe klasičnu muziku širem auditorijumu tako što će građani moći da uživaju u delima Griga, Betovena, Ravela i drugih u svojim omiljenim kafićima i barovima.

U akciju su se uključili lokali: „Zapa bar“, Kulturni centar „Grad“, „Strogi centar“, „Bife ventil“, „0.5“, „Blaznavac“, „Gastro bar 20/44“, „Kafe bar Dali“, „Džoli Rodžer pab“, „Bluz i pivo“, „Kafe bar Perka“, „Ljubimac“, „Nikson kafe“, „Idiot“, „Bife Loznička 8“, „Ljubičica“, „Autsajder“, „Normalno mesto“, „Bircuz“, „Giners pab“, „Stepenice“, „Knjigodrom Topolska 18“, „Meduza“, „Bazbad kafe“, „Zum art kafe & foto studio“.

Dan klasike je jedna od aktivnosti koje najavljuju novu koncertnu sezonu kamernog orkestra „Muzikon“, koja počinje 30. novembra u Kolarčevoj zadužbini gde će se izvoditi dela Griga i Dvoržaka.

Kamerni orkestar „Muzikon“ je novi umetnički multimedijalni sastav koji promoviše kvalitet i kreativnost sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođenja, uz korišćenje novih tehnologija u nastupima.

broj komentara 0 pošalji komentar