Neo-soul otkriće Balkana Rut Koleva 10. novembra u Beogradu

Bugarska pevačica Rut Koleva održaće koncert u klubu „Soul sosajeti“ 10. novembra u 22 sata, gde će predstaviti svoj autorski album i autentični zvuk koji će verovatno razbiti svaki stereotip o bugarskoj muzičkoj sceni.

Rut Koleva će predstaviti svoj svet soula, koji je protkan unikatnim melodijama i njenim autentičnim stilom.

Koleva je, inače, otkriće jednog od najznačajnijih muzičkih producenata današnjice, Marka Ronsona, a postala je prepoznatljiva zvezda bugarske muzičke scene, koja je, ovom zavidnom saradnjom, uspela da ispuni sale u Velikoj Britaniji i SAD.

Sarađivala je sa muzičarima koji su se pojavljivali na albumima Andersona Paka, Flajinga Lotusa, Džozi Džejms...

Svilenkasti, ekspresivni vokal, autorski tekstovi i intimna atmosfera njenih pesama, učinili su Kolevu prepoznatljivom u moru novih izvodača današnjice.

Koleva je najmlađi dobitnik nagrade „Gracija žena godine“ i nagrade za najbolji ženski vokal 2012. u Bugarskoj, a binu je delila ni manje ni više nego sa legendarnim Bobijem Mekferinom.

Umetnici koji definišu soul eru danas – kao što su Erika Badu i Džil Skot, uticali su na kompletnu emociju stvaralaštva ove mlade umetnice, što je dovelo do ogromnog uspeha debi-albuma iz 2011. Within Whispers, ali i novog albuma Ruth.

broj komentara 0 pošalji komentar