Koncert „Simpl majndsa“, uprkos gripu

Tri godine posle sjajnog koncerta u Sava centru, škotski bend „Simpl majnds“ ponovo je nastupio u Beogradu. Uprkos bolesti pevača Džima Kera, Škoti nisu želeli da otkažu koncert. Kao predgrupa, nastupio je „Vlatko Stefanovski trio“.

Škotski rok sastav „Simpl majnds", tri godine od kako je po sopstvenom priznanju u Sava centru u Beogradu imao najbolji koncert u karijeri, u sredu uveče nastupio je u Beogradskoj areni pred nekoliko hiljada posetilaca.

Kao predgrupa škotskom bendu, nastupio je „Vlatko Stefanovski trio".

Da je Škotima bilo posebno stalo da se vrate Beograd, posvedočio je pevač Džim Ker otkrivši publici da nastupa bolestan i da mu je zbog „influence" lekar u Londonu savetovao da otkaže koncert „Simpl majndsa" u Srbiji u okviru svetske turneje povodom novog albuma "Graffiti Soul".

Pevač je izmamio smeh publike obećanjem: „Ne brinite neću vam ništa preneti".

„'Simpl majnds' nikad ne otkazuju koncerte, pogotovo ne u Beogradu, jer je ovde prošli put bio jedan od naših najboljih koncerta, i za to vam hvala. Izvinite, ako mi glas ne 'zvuči' večeras, ali bend je neverovatan! Ako znate stihove, pomozite mi", rekao je Ker nagrađen aplauzima publike.

Posle tri i po hiljade posetilaca u Sava centru, bend je u Arenu uspeo da privuče nešto više Beograđana, koji su ispunili parter sa stolicama i donekle donji prsten tribina.

„Simpl majnds" su krenuli sa donekle „kabastim" izvođenjem "Sanctify Yourself" zbog lošeg zvuka u dvorani, ali je zvuk popravljen posle nekoliko pesama i bend je uspeo da grune svom snagom i preciznošću sa velikim pulsirajućim hitom "Waterfront".

„Da li je u redu što pričam engleski? Ne pričam vaš jezik, ali to je vaša krivica, niste mi poslali neku od vaših lepih žena da me nauči", šalio se Ker sa dobro raspoloženom publikom.

Iako ga je glas na trenutke izdavao, Ker se pokazao kao odličan frontmen, neprekidno animirajući publiku da peva i plješće, često raspoloženo trčeći od kraja do kraja bine.

Škoti su u Areni prošarali kroz sve faze 30-godišnje karijere, od stadionskih rok himni do eksperimentalnih elektro stvari, a odziv publike je posebno bio odličan za "See the Light", "Street Fighting Years", "Somwhere Sometime" i "One Step".

Arena je poustajala na noge i zapevala uz Kera za možda najveći hit benda - "Don't You Forget About Me", izveden iznenađujuće rokerski čvrsto i poletno pred kraj zvaničnog dela koncerta.

„Pevate previše dobro, izgubiću posao", našalio se Ker. Očigledno uspevši da s tom pesmom konačno uđe u pravu brzinu, škotski bend je nastavio pođednako moćno sa "Promised You a Miracle", "Let It All Come Down" i "New Gold Dream".

Kao nagradu za odličnu drugu polovinu koncerta, „Simpl majnds" su pozvani na bis koji je otvoren sa impresivnim "Alive and Kicking", pa je usledila emotivna i dirljiva izvedba uvoda u "Belfast Child", uz pevanje dvorane.

Kraj je pripao žestokoj i brzoj "Ghost Dancing", koja s pretopila u klasik "Gloria" irske grupe "Dem" (Them).

„Zbog vas sviramo tako dobro večeras i snimamo koncert, tako da idete u istoriju, 'Simpl majnds' istoriju", otkrio je Ker. Naime, na turneji "Graffiti Soul" posetioci imaju mogućnost da kupe u MP3 formatu snimak svakog koncerta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара