Belinijeva „Norma“ otvara novu sezonu „Metropolitena“ u „Sinepleksu“

Nova sezona direktnih prenosa „Metropoliten opera 2017/18“ biće otvorena u subotu 7. oktobra, od 19 časova, novom produkcijom Belinijevog remek-dela „Norma“, u bioskopu „Sinepleks Ušće“. Svi ljubitelji opere imaće jedinstvenu priliku da pogledaju izvođenje jednog od vodećih soprana na svetu, Sondru Radvanovski. Karte za jedno od najuspešnijih operskih dela sadašnjice su u prodaji na blagajni bioskopa.

I sam Belini je često izjavljivao da jedino Normu smatra delom kojim se može uvek ponositi. Libreto za ovu operu napisao je Feliče Romani, prema istoimenom tragičnom delu Aleksandra Sumea i izvedena je 1831. godine u Milanu.

Produkcija ser Dejvida Mekvikara nas vodi duboko u druidovu šumu, gde vladaju priroda i drevni rituali. Radnja opere dešava se u Galiji, na samom početku okupacije od strane Rimskog carstva. Ova opera ispituje uvek aktuelnu i dobro poznatu situaciju: moćna žena odstupa od svojih ideala zbog ljubavi, a uprkos tome biva izdana od strane svog ljubavnika.

Istovremeno, pojavljuje se mlađa žena, koja je sada novi predmet pažnje Norminog bivšeg ljubavnika i ona u njoj vidi kako rivala, tako i drugu sebe.

Na sceni „Metropolitena“ će se pored Sondre Radvanovski, koja je 2013. godine debitovala u ovoj operi u „Metu“, pojaviti Džojs Didonato kao Adalđiza, dok je tenor Džozef Kaleha Polione, Normin neverni ljubavnik.

Nakon Belinijeve opere, nova izvođenja u sezoni 2017/2018 imaće Pučinijeva opera Toska, Mocartova opera Tako čine sve, Anđeo uništenja kompozitora Tomasa Adesa.

Premijeru u visokoj rezoluciji imaće retko izvođena Rosinijeva Semiramida sa Anđelom Mid u naslovnoj ulozi, kao i Verdijeva opera Lujza Miler sa Sonjom Jončevom i Pjotrom Bečalom.

U okviru nove sezone direktnih prenosa, biće izvedena i Mocartova bajka Čarobna frula, potom najizvođenija opera u istoriji „Metrolitena“ – Boemi i Donicetijeva komična opera Ljubavni napitak.

Sezona direktnih prenosa se završava 28. aprila naredne godine, sa premijerom opere Žila Masnea Pepeljuga u „Metropolitenu“.

Ukoliko se ljubitelji opere odluče za sezonu u celosti, cena ulaznice iznosi 1.000 dinara po izvođenju. Kupovinom karata za četiri ili više izvođenja u sezoni ostvaruju pravo na sniženu cenu karte od 1.300 dinara.

Pojedinačne karte su u prodaji po ceni od 1.500 dinara po predstavi. Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 05. okt 2017, 18:43)
NEDIM [neregistrovani]

Komentar

Jeste Bellinijeva opera :"Norma" jedna od najlepših ali i za pevačicu jedna od težih.Valja ovde napomenutu da upravo naša Primadona Radmila Bakočević još uvek drži svetski rekord jer niko nije izveo više predstava Norme od nje a to je negde između 570 i 600.Veliki podvig svakako.