„Ejot“ pre nastupa na 33. Džez festivalu osvaja Aziju

Pre nastupa na otvaranju 33. Beogradskog džez festivala, 26. oktobra u Domu omladine Beograda, niška grupa „Ejot“ otišla je na mini-turneju po Aziji.

Na desetom, jubilarnom Internacionalnom džez festivalu u Hongkongu sa uspehom grupa „Ejot“ (Eyot) nastupila je 30. septembra. Najavljeni su kao originalan sastav koji razvija novi stil evropskog džeza, uz napomenu organizatora da su veoma ponosni zbog njihovog koncerta u okviru festivalskog programa.

U gradu Džuhaju danas nastupaju u okviru manifestacije "Beishan Jazz Festival", a novo osvajanje azijskog tržišta najavljuju i izdavanjem albuma u Japanu za izdavačku kuću „AMSA rekords“.

„Nakon velike turneje 2012. godine, kada smo svirali u Hongkongu, Kini i Južnoj Koreji ponovo se vraćamo u Aziju. Srećni smo zbog poziva da nastupimo u Hongkongu, na jubilarnom desetom festivalu i na 'Beishan Jazz Festival'-u u Kini, drago nam je da se naš rad ceni tako daleko od kuće. Ovo je nastavak našeg proboja na azijsko tržište“, rekao je Dejan Ilijić iz grupe „Ejot“ i naglasio da očekuje da sledeće godine bend poseti i Japan i da bude sve češće na tlu Azije.

Prema Ilijićevim rečima, osim Japana, koji je odavno otvorio vrata džezu, Kina postaje jedno od najinteresantnijih destinacija za džez muzičare, otvaraju se brojni klubovi i festivali i veliko je zadovoljstvo biti deo svega toga.

Srpski internacionalno najuspešniji džez sastav spaja kulturu džeza i roka, psihodeličnu i ambijentalnu muziku, kao i elemente istočnoevropskog folklora. Njihov aktuelni album Innate posvećen je našem podneblju, od imena numera, do njihove strukture, melodije, harmonije i ritma.

Uoči nastupa na otvaranju ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala, Dejan Ilijić kaže da je ova godina do sada već bila bolja od svih prethodnih.

„Neku vrstu finala, krunu sezone, očekujemo na Beogradskom džez festivalu. Na koncertu koji pripremamo za tu priliku imaćemo i goste iz engleskog sastava 'Get the Blessing', Pita Džadža na trubi i Džejka Mekmurčija na saksofonu“, otkriva Ilijić.

Ulaznice za koncert grupe „Ejot“ u okviru 33. Beogradskog džez festivala u prodaji su preko mreže „Eventim“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво