Gramatik prvi put u Beogradu

Svetski poznati slovenački muzičar i producent Gramatik, sa prebivalištem u Njujorku, prvi put će nastupiti uživo, u pratnji gitare i klavijature, u Beogradu, u četvrtak 23. novembra u „Belekspo centru“, u okviru evropske turneje "Re:coil Tour Live". Pored Gramatika, te večeri, publika će imati priliku da čuje i projekat „Gramofondži lajv ekspirijens“, koji okuplja neke od najboljih muzičara iz Srbije.

Odrastavši uz zvuke izvođača američkog hip hopa (RZA, Dr Dre, Guru i di-džej Premijer) i evropsku elektronsku muziku iz ranih 2000-ih godina, Gramatik je stvorio karakterističan stil, koji je mešavina pravaca kao što su dabstep, elektro, trip hop, hip hop i glič. To ga je izdvojilo na muzičkoj sceni i donelo mu popularnost širom sveta, a njegovi di-džej setovi izrasli su u pravo koncertno iskustvo.

Gramatik je izdao devet studijskih albuma, tri EP-a, veliki broj singlova i remiksa, a 2013. godine je osnovao sopstvenu izdavačku kuću „Loutemp rekordings“ (Lowtemp Recordings), koja sarađuje sa inspirativnim i ambicioznim umetnicima iz celog sveta.

Godinu dana kasnije nominovan je za evropsku MTV nagradu, a početkom prošle godine izdao je svoj poslednji album – Epigram, ispraćen produženim izdanjem Epigram Deluxe sa remiksima i neobjavljenim instrumentalima.

Sada završava novi materijal, koji će biti objavljen u narednih nekoliko nedelja.

Tokom svoje tri svetske turneje nastupao je širom Amerike i Evrope, kao i na festivalima „Lolapaluza“, „Koačela“, Ostin siti limits“, „Ultra“, „Bonaru“, „Siget, „Sonar“, „Glastonberi“ i mnogim drugim. Takođe, bio je i deo festivala „Egzit“ i „Si dens“.

Karte za beogradski nastup Gramatika, u produkciji „Blendera“, nalaze se u prodaji na svim prodajnim mestima „Eventima“, kao i putem prodajne mreže „Gigstiks“, po ceni od 1.790 dinara za parter i 2.290 dinara za VIP.

broj komentara 0 pošalji komentar