„Bir fest“ obara rekorde, pola miliona posetilaca za četiri dana

Četvrto veče beogradskog festivala muzike i piva obeležili su nastupi Darka Rundeka, „Goblina“, grupe „S.A.R.S.“, „Kerbera“ i „Ateist repa“ pred 150.000 posetilaca.

Program „Bir festa“ u subotu su otvorili „Gud ol' bastards“, zatim su nastupili „Vreme čuda“, a nešto kasnije odlično raspoložena publika dočekala je članove benda „Ničim izazvan“.

Potom je ovacijama pozdravljen hrvatski muzičar Darko Rundek, sa aktuelnom, proširenom, postavkom benda koji je publici priredio devedesetominutni muzičko-scenski spektakl. U romantičnoj atmosferi koja je zanjihala Ušće, Rundek je proveo publiku kroz bogat dvadesetogodišnji opus, od objavljivanja albuma Apokalipso.

Program je nastavljen koncertom „Goblina“, a pevač benda Branko Golubović Golub tačno u ponoć pozvao je publiku da podignu mobilne u vazduh uz pesmu Deca iz komšiluka i ovekoveče lep momenat sa punog beogradskog Ušća.

Sjano muzičko veče začinili su miljenici beogradske publike „S.A.R.S.“, a potom je dva sata nakon ponoći, sa glavne bine zagrmeo niški „Kerber“. Pred zoru, najveće obožavaoce oduševio je nastup benda „Ateist rep“.

U završnicu 15. „Bir festa“ publiku će uvesti grupa "Fucktor 02" već u 18 časova, a odmah zatim na binu će izaći „Jurka“ i „Del Arno bend“. U 21.15 počeće „Noć Plavog orkestra“ (Everblue Tour 2017) tokom koje će gosti biti Branko Đurić Đuro i Manjifiko.

Manifestacija se završava večeras nastupima Big benda Dejana Petrovića i grupe „Kal“.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. avg 2017, 17:06)
Nenad [neregistrovani]

Narod je hrabro

uz zabavu i pivo.