Tri generacije Nikolića među finalistima u Guči!

Sinoć su u Guči proglašeni dobitnici nagrada za najbolje srpske trubače. Poslednjeg dana ovogodišnjeg Sabora, posle takmičenja majstora trube, biće poznato ime šampiona Guče. Zanimljivo je da su među finalistima u jednom orkestru nastupili deda, sin i unuk.

Božidar Nikolić je već 26 puta bio kapelnik na Saboru. Sada ima zvanje majstora trube pa je vođenje orkestra prepustio sinu. Sa njim već 15 godina dolazi na sabore i kaže ponosan je što je nastavio njegovim i stopama dedova.

„Vodio sma ga da gleda gde sviramo i on posmatra, ponese trubu kao klinac, što kažemo, mesto da stavimo cuclu mi mu stavimo ovaj usnik od trube“, priseća se Božidar.

Tri generacije Nikolića iz Grdelice, u jednom orkestru - Božidar, Milan i Bogdan ponosno su sa ostalim takmičarima prodefilovali ulicama Guče.

„Meni je puno srce jer smo nas trojica, što bi rekli naši dole sa juga, 'tri u jedan'. Zajedno smo jači, udružene smo snage i nadamo se da će ova tradicija još, još dugo, dugo da traje“, kaže Milan Nikolić.

Ove godine, Milan je prvi put kapelnik orkestra. Za takmičenja stasao je i njegov sin Bogdan, prvi obrazovani trubač u porodici Nikolić.

„Ja sam završio srednju muzičku školu, džez i klasičan odsek. Truba je meni sve u životu, ja živim za trubu i evo ove godine sam došao, takmičim se sa mojima u Guči, pa se nadam da ću kroz koju godinu i ja nastupam da budem vođa orkestra“, priča Bogdan Nikolić.

Nikoliće u Grdelici, ali i širom Srbije poznaju pod nadimkom Donja. U Guči su kao kod kuće, jer se iz njihove porodice za pobedu na Saboru takmiče već pola veka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво