Janko Janković prva truba, orkestar Bojana Krstića najbolji na Saboru

Prva truba 57. Dragačevskog sabora u Guči je Janko Jovanović iz orkestra Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege. Orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana proglašen je za najbolji orkestar.

Јанко Јанковић прва труба, оркестар Бојана Крстића најбољи на Сабору Јанко Јанковић прва труба, оркестар Бојана Крстића најбољи на Сабору

Zlatnu trubu osvojio je Ivan Jovanović iz Užica, a nagrada za najizvornije muziciranje pripala je orkestru Ivana Đenarića iz Akmačića.

Nagrada za najbolje odsvirano kolo i odsviranu narodnu pesmu Pšeničice sitno seme pripala je orkestru Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege.

Najbolji basista na 57. Dragačevskom saboru trubača je Ilija Đenadić iz trubačkog orkestra Ivana Đenadića iz Akmačića.

Titulu najboljeg tenoriste poneo je Dragan Jeftić iz orkestra Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege, dok je za najboljeg bubnjara proglašen Slaviša Stamenković iz orkestra Vladimira Ivanovića iz Zagužanja.

Poslednjeg dana ovogodišnjeg Sabora trubača biće poznato ime šampiona Guče, posle takmičenja majstora trube, a trubački festival zatvoriće Goran Bregović i grupa „Bijelo dugme“. 

U Guču, gde inače živi oko 2000 stanovnika, svakog avgusta poseti, prema zvaničnom sajtu festivala, skoro milion posetilaca iz Srbije i inostranstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво