„Oprezna“, ostvareni san Tamare Žeželj

Iza nje su godine rada na brojnim muzičkim izdanjima, ali joj je tek 2017. donela prvi samostalni album. Iako se njen prvenac zove „Oprezna“, Tamara Žeželj kaže da uopšte nije bila takva pri pravljenju i odabiru pesama, već da je sve svoje emocije utkala u njega.

„Опрезна“, остварени сан Тамаре Жежељ „Опрезна“, остварени сан Тамаре Жежељ

Još devedesetih godina zakoračila je u studio da bi pevala prateće ili glavne vokale. Uprkos tome što je neprekidno bila okružena muzikom svih ovih godina, san o solo albumu ostajao je neostvaren. Sve do sada.

Prvi studijski album Tamare Žeželj Oprezna izašao je početkom jula u izdanju PGP-RTS-a. Za internet portal Radio-televizije Srbije pevačica iz Beograda priča kakav je put bio pred njom dok se to nije desilo i otkriva šta se krije iza naziva pesama.

„Pesme sam stvarala tokom prethodnih 12 godina. Neke su nastajale brzo, neke se vremenom menjale, a finalni oblik dobile su tek kada smo moj suprug Andra i ja u saradnji sa našim venčanim kumom Dejanom Momčilovićem sastavili aranžmane“, počinje Tamara priču o prvencu.

Na albumu se pojavljuje i kao kompozitor i kao tekstopisac i, kako kaže, bila je inspirisana svojim ljubavima i emotivnim pričama njenih prijatelja. Ipak, iako je album tako nazvan, naglašava da nije bila oprezna već da se samo trudila da te priče što vernije dočara pesmama.

Komentarišući nazive numera, Tamara ističe da je život danas prepun Ironije i sukoba naših želja sa mogućnostima, realnog i zamišljenog dok tragamo za srećom.

„Sve moje pesme su inspirisane mojim životom i ljudima koji su u njemu, pa tako i Sale i Lepi moj", otkriva Tamara i prelazi na petu numeru - Na tebe ne dam ističući da su danas devojke dosta agresivnije kada je reč o borbi za voljenu osobu.

Pesmom Ja se ne bih menjala sa njom srpska kantautorka kao da poručuje publici da svako ima svoj životni put i da samo treba sačekati svojih pet minuta - bilo da je reč o karijeri ili ljubavi.

„Mislim da je jednako inspirativno imati Svetlu tačku ili biti nečija. Bez toga bi život definitivno imao manje boja“, zagonetno i sa osmehom kaže ova višestruko talentovana umetnica.

Tamara otkriva da je, bez obzira na to da li je u pitanju ljubav, posao ili prijateljstvo, izuzetno emotivna: „Ne mogu da 'povučem ručnu' da kažem sebi Ukoči, a verujem da bi mi život bio mirniji i jednostavniji kada bih to češće radila“, naglašava pevačica i dodaje da joj se ipak sviđa što je takva.

Album zatvara pesma Priznajem, a kada je o tajnama reč, Tamara, osim što priznaje da je zadovoljna rezultatom i da je presrećna što je albumom Oprezna ispunila davnašnji san, otkriva i da su svi muzičari koji su učestvovali na albumu njeni prijatelji i da bolje ne bi mogla da odabere za saradnju.

Dve pesme, Lepi moj i Oprezna, već imaju spotove. Tamara Žeželj ne precizira koje će od preostalih pesama sa albuma biti pogurane u prvi plan na sličan način, ali uz osmeh obećava da će biti još interesantnih video-klipova.

Naravno, i novih pesama i albuma.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво