Uz muziku iz „Kose“ i vatromet otvoren „Egzit“

Vatrometom i nastupom glumaca Novosadskog pozorišta u čast 50 godina od nastanka hipi pokreta, zvanično je otvoren ovogodišnji „Egzit“, koji će u Novom Sadu trajati do 9. jula.

Уз музику из „Косе“ и ватромет отворен „Егзит“ Уз музику из „Косе“ и ватромет отворен „Егзит“

Tokom performansa sa akrobatama i celokupnim ansamblom Novosadskog pozorišta, glumci su otpevali pesme Let the Sunshine In i Aquarius iz čuvenog mjuzikla Kosa.

Na otvaranju je motivacioni govor održao Nik Vujičić, koji je mladima u Srbiji, ali i u celom svetu, poručio da se moraju „sami izboriti za sebe“.

„Snovi se mogu ostvariti, bez obzira na to odakle ste, kakav posao imate ili koliko novca imate. Vi ste prelepi takvi kakvi jeste i život će vam biti lep ako sami uspete da ga napravite takvim“, poručio je Vujičić mladima.

Tokom vatrometa koji je trajao oko deset minuta, na Glavnoj festivalskoj bini nastupali su Dragoljub Đuričić i njegov ansambl bubnjara.

Publici su se obratili i predstavnici pokreta „Stending rok“ iz istoimenog indijanskog rezervata u Severnoj Dakoti u SAD, koji su govorili o problemima koje imaju sa pijaćom vodom, izgradnjom cevovoda.

Ovogodišnji „Egzit“ održava se pod geslom „Leto ljubavi“, a u pitanju je proslava 50 godina od nastanka legendarnog hipi pokreta.

U ponoć je na glavnoj bini nastupio osnivač i pevač benda „Oejzis“ Lijam Galager.

Publika je u glas pevala njegov novi singl Wall of Glass, a Lijamov originalni vokal držao je publiku u transu do poslednjeg momenta nastupa, kada je šou zatvorio kultnom pesmom Wonderwall.

Pre njega su publiku zagrejale legende domaće alternativne rok scene, „Obojeni program“, a nakon njih binu su zauzeli rodonačelnici indi-rok zvuka „Džizus en Meri Čejn“ (The Jesus and Mary Chain), koji su na „Egzit“ došli sa novim albumom, odlično prihvaćenim od strane publike na tvrđavi!

Na Glavnoj bini su prve noći, nastupale i dve mlade zvezde elektronske scene, belgijski hitmejker Lost frikvensiz i norveška elektro zvezda Alan Voker.

Horski su se pevali trenutno neki od najvećih hitova kao što su Vokerov hit Faded i letnji hit belgijskog producenta Are You With Me.

Nakon spektakularnog otvaranja, nova MTS Dens arena nastavila je da impresionira produkcijom koju su maksimalno iskoristili magovi tehno muzike Paul Kalkbrener, „Buka šejd“ i Rekondajt, a samo finale pripalo je proslavi 20 godina rada Marka Nastića.

Bina „No slip Novi Sad“ sinoć je bila drugi dom za legendarni škotski klub „Sab klab“, koji je za proslavu svog 30. rođendana na tvrđavu poslao Red eksez, Moskomana, kao i svoje rezidente Denisa Sultu i Džejmsa Harigana Harija.

Na bini „Adiko fjužn“ nije manjkalo energije, zahvaljujući hip-hop vibracijama koju je donela njujorška kraljica ovog žanra Princes Nokija. Sjajan provod nastavio se uz dobro poznati hrvatski bend „Elemental“, a koncert kultnih „Bjesova“ na kojem su obožavaoci u glas pevali njihove najveće hitove, predstavljao je savršenu završnicu prvog dana festivala.

Kao uvek na bini „Eksploziv“ je bilo žestoko, jer je prisutne „oduvala“ ruska „Arkona“ svojim nastupom, a njihovim stopama je nastavio i švajcarski „Samael“. 

U Ulici starih zanata održana je prva u seriji tribina „Danas – magija dijaloga“, a tema je bila „Evropska prestonica kulture – upravljanje očekivanjima, izazovima i legatom u evropskoj prestonici kulture“.

Kraft strit će svaki dan od 19.30 biti centar zanimljivih rasprava i tema u organizaciji dnevnog lista Danas, dok će danas tema biti posvećena borbi protiv diskriminacije, pod nazivom „Jednako različiti ili različito jednaki?“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво