„Kalt“ i „Nazaret“ skromni u zahtevima „Gitarijadi“

Zvezde ovogodišnje, 51. zaječarske „Gitarijade“, britanski bend „Kalt“ krajnje je skroman u svojim zahtevima organizatorima, a ništa manje nisu skromni ni članovi škotskog „Nazareta“.

Ijan Estberi i ekipa su tražili najobičnije obroke i namirnice, s tim što je naglašeno da svi moraju biti organskog porekla, bez masti i što zdraviji.

Bend je takođe insistirao da, po završetku koncerta, preostala hrana i piće budu odneseni najbližem domu za beskućnike.

Escajg i šolje za čaj i kafu ne smeju biti od plastike i stiropora.

„Kalt“ je zelenim slovima napisao poglavlje u rajderu u kojem moli organizatore da budu „što zeleniji“ – da sve što je moguće bude od recikliranog materijala i izričito su naglasili da svaka prostorija u kojoj borave mora sadržati odvojene kontejnere za reciklažu, razvrstane po prirodi materijala (staklo, papir, plastika i sl.).

Podržavaju svaku inicijativu organizatora da njihov boravak u Zaječaru i sam koncert oplemene akcijom koja će doneti dobrobit našoj planeti i očuvanju okoline.

Zanimljivo je da su tražili i da osoba koja im bude pomagala oko smeštaja, transporta, keteringa, osim znanja jezika i poznavanja grada, poznaje i sve muzičke radnje.

Zvezde završne večeri „Gitarijade“, škotski „Nazaret“, još su skromniji u svojim zahtevima.

Preferiraju belo i crno vino i molili su za pepeljare gde god zakon dozvoljava pušenje. Najviše konzumiraju vodu sa kokosom i piju isključivo bezalkoholno pivo.

Organizatori navode da je sve spremno za početak 51. „Gitarijade“, koja će se održati od 29. juna do 1. jula na stadionu Kraljevica u Zaječaru.

Ulaz na „Gitarijadu“, kao i boravak u rok kampu sa obrokom, besplatan je.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво