Novi Sad do subote prestonica tamburice

Jubilarni 10. „Tamburica fest“ održava se do subote na Trgu slobode u Novom Sadu, a festival je svečano otvorio ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

Zemlja prijatelj ovogodišnjeg jubilarnog, 10. svetskog tamburaškog festivala „Tamburica fest 2017“ je Ruska Federacija, rekla je portparolka festivala Jelena Pejčić i istakla da je velika čast što je ambasador Rusije i otvorio festival.

„Večeras svi koji se nađu u centru grada imaju priliku da uživaju u nastupu Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodina uz Đorđa Čavića i Dušana Svilara, a potom i da prisustvuju spektakularnom koncertu Akademskog ansambla ruskih narodnih instrumenata moskovske filharmonije 'Osipov'“, navela je Pejčićeva.

Petak i subota rezervisani su za takmičarski program, u kom će učestvovati 15 orkestara i dosadašnji pobednici festivala koji će se nadmetati za gran-pri „Tamburica festa“.

„Nakon takmičarskog programa, u petak, nastupa orkestar Aleksandra Sofronijevića i 12 finalista emisije Nikad nije kasno, a za subotu, nakon takmičarskog dela, dodele nagrada i vatrometa, koncert će održati Bajaga i „Instruktori“.

Glavni programi ovogodišnjeg „Tamburica festa“, zvanično najboljeg etno festivala u Evropi, biće održani na Trgu slobode, umesto Petrovaradinske tvrđave što je bio slučaj do sada i upravo to je, prema rečima organizatora, naišlo na pozitivne reakcije građana.

„Iako je sada svečano otvoren, festival je počeo 20. juna i dosadašnji komentari su zaista fenomenalni. Drago nam je što nam je obezbeđeno da budemo na Trgu slobode, da ulaz bude besplatan i da za naš rođendan svim građanima poklonimo 10. 'Tamburica fest'“, istakla je Jelena Pejčić i pozvala sve Novosađane i goste Novog Sada da posete festival.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара