„Antraks“, „Epilog“ i „Alitor“ za eksplozivan početak „Arsenala“

Nastupom hard rok benda „Epilog“ na glavnoj bini označen je pravi početak sedmog izdanja kragujevačkog festivala „Arsenal“. Na bini „Garden“ prašili su treš metalci iz „Alitora“, a program prve večeri zatvorio je „Ritam nereda“. Zvezde večeri bili su momci iz „Antraksa“ pred 10.000 ljudi!

Uvod u ovogodišnji „Arsenal fest“ pružili su hard-rok bend „Epilog“ i treš metalci „Alitor“, koji su samo pripremili publiku za „Antraks“, koji je prvi put nastupio u Srbiji u svojoj 35 godina dugoj karijeri. 

Čuveni treš metal bend „Antraks“ izašao je pred oko 10.000 ljudi. Odmah na početku se videlo da nema Čarlija Benantea za bubnjevima. bog bolova u ruci Benantea je zamenio Džon Dete, koji je sarađivao i sa bendovima „Slejer“ i „Testament“. Posle prvih rifova pesme Among the Living, podigao je masu u Kneževom arsenalu, a ubrzo je usledila i numera Caught in a Mosh.

Gitarista Skot Jan pozdravio je publiku, istakavši da ne može da veruje da su prvi put u Srbiji. „Zdravo, Srbijo, lepo je videti vas“, poručio je i Džoi Beladona koji je pokazao da je i dalje jedan od najboljih pevača metal scene današnjice.

Posle uvodnih starih hitova, srpskoj publici predstavili su svoj poslednji album For All Kings, a publika je na njihovo iznenađenje odlično znala tekstove i novih pesama. Ipak, obožavaoci su najbolje reagovali na starije numere kao što su Got the Time, Be All, End All, Intro to Reality, Belly of the Beast, a euforija je nastala sa prvim taktovima pesama Antisocial i Indians koje je „Antraks“ ostavio za veliko finale koncerta.

Publika je sa podignutim rukama i oduševljeno zajedno sa Beladonom otpevala od početka do kraja pesmu Indians.

„Ne mogu da verujem da nam je trebalo ovoliko vremena da dođemo u vašu divnu zemlju. Do sledećeg viđenja, budite svi kraljevi“, poručio je Jan srpskoj publici.

Na Garden bini, nastupe je, makar za prvi dan „Arsenala“, zatvorio, rano jutros, pank-rok bend „Ritam nereda“. Baklje, ruke u vazduhu i pesma Ne označili su početak žestokog koncerta.

„Kragujevac, Srbija, Šumadija i naši Novosađani među vama, hvala vam za sve ove godine“, poručio je Boban Petronijević, frontmen sastava „Ritam nereda“, koji proslavlja tri decenije postojanja.

Publika, u kojoj su svakako najglasniji bili verni Novosađani koji prate „Ritam nereda“ sa koncerta na koncert, horski je, bez muzike i Petronijevićeve pomoći, otpevala refren pesme Heroj, a podjednako bučni, okupljeni ispred bine Garden, bili su i uz hitove Nikad više, Divan dan, Nema dileme, Hiljade, Elita.

Nešto ranije na glavnoj bini počela je žurka uz „Kelte“. Srpski Irci su u svom prepoznatljivom maniru, kao i uvek napravili odličnu atmosferu, zatvorivši nastupe na glavnoj bini.

„Večeras nema sporih pesama, samo jedna balada“, poručio je Aca Seltik i skakalo se uz Star of the County Down, Wearing of the Green, I'll Tell Me Mas, Irish Rover, Save i druge numere.

Zvezde večeri bili su i pank veterani iz Mančestera „Bazkoks“, koji su priredili energičnu svirku publici u Kragujevcu. Malobrojni se mogu pohvaliti da poseduju dugovečnost i očuvanu energiju u proizvodnji naizgled beskrajnog niza originalnih pesama kao što to više od četiri decenije čine gitaristi Pit Šeli i Stiv Digl, što su pokazali i sinoć smenjujući se pred mikrofonom podsetivši srpsku publiku na Ever Fallen in Love, Why She's a Girl from the Chainstore, Promises i završili pesmom Harmony in My Head.

Tutnjao je pank Gardenom, da bi na kraju Digl bacio mikrofon i zajedno sa ostalim članovima jednog od najznačajnijih britanskih bendova iz prvog talasa panka, slikao publiku, snimao uzavrelu atmosferu i zdravio se sa fanovima u prvom redu. 

Dok su „Bazkoks“ svirali na Gardenu, na glavnoj bini niški sastav „Kerber“ izveo je standardni best of repertoar - od hita Ratne igre, do pesama Mezimac, Sanjam, Hajde da se volimo i Mama tata za kraj. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи