Počeo deveti „Mikser festival“

Deveti „Mikser festival“ počeo je u silosima nekadašnjeg „Žitomlina“ na donjem Dorćolu, a do 28. maja, pod sloganom „Migracija“, ugostiće veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.

Почео девети „Миксер фестивал“ Почео девети „Миксер фестивал“

Otvarajući festival, kreativna direktorka Maja Lalić istakla je da je za njih ovo teška godina, ali da su naučili da sve stvari posmatraju sa svetlije strane te tako i odlazak iz Savamele gledaju kao novi početak.

„'Mikser festival' se vratio kući, u silose“, navela je Lalićeva i zahvalila novom prijatelju manifestacije – timu kompanije „Nordeus“, koja pokazuje kako mladi kreativni ljudi ne odlaze već ostaju ovde i koji su u jednom od silosa kreirali „fantastičan digitalni svet“.

Kreativni direktor „Nordeusa“ Deril Klulou, koji je iz Londona došao u Beograd da živi, kaže da je teško pronaći mesto za izlaganje kao što su silosi.

„Mesta poput ovog razbijaju granice i dozvoljavaju da pogledate radove drugih, bilo da su oni u digitalnom svetu ili nastali tradicinalnim pristupima. Imamo slike, ilustracije, muziku, sve to pomešati i razbiti granice je dovoljno inspirativno“, rekao je Klulou.

„Mikser festival“ se ove godine bavi svim oblicima kretanja u savremenom društvu u 21. veku, a ključne teme obrađivaće se kroz dobro poznate segmente: „Mikser toks“, „Pitanja grada“, „Dizajn“, „Vizuelne umetnosti“, „Edu-zona“, „Mikser kids“, „Kino Mikser“ i „Mikser mjuzik“.

Treći put se organizuje regionalna multimedijalna izložba Blek boks 2017, koja se prema rečima autora Marka Lađušića bavi mladim autorima i graničnim oblastima umetnosti i posvećana je autorima koji se bave dizajnom i koji nisu etablirani u likovnom životu ovde, ali su vrlo interesantni.

Izložba Gost prodžekt, tradicionalna smotra mladih talenata, koja je krenula kao srpska platforma za otkrivanje talenata, a onda postala međunarodna platforma za autore iz oblasti industrijskog dizajna, ovoga puta predstavlja tridesetak radova iz više od 15 zemalja Evrope, ali i Hongkonga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво