Britanci spremni da napuste „Pesmu Evrovizije“

Većina Britanaca, 56 odsto, smatra da bi Velika Britanija trebalo da napusti „Pesmu Evrovizije“, navodi se u objavljenoj anketi, dan uoči finala tog muzičkog takmičenja.

Oko 44 odsto ispitanika je navelo da bi zemlja trebalo da ostane u takmičenju, navodi se se anketi „Jugov“ sprovedenoj 8. i 9. maja nad 1.650 Britanaca.

„Britanska javnost kao da želi dodatno da smanji veze sa evropskim institucijama“, ocenjuje se u anketi koja podseća da je 23. juna 2016. godine na referendumu o ostanku ili odlasku iz Evropske unije, 52 odsto Britanaca glasalo za Bregzit.

Među onima koji smatraju da Velika Britanija treba da napusti „Pesmu Evrovizije", 76 odsto je navelo da je na referendumu glasalo za Bregzit.

Velika Britanija je pet put pobedila na takmičenju, prvi put 1967. godine sa pesmom Puppet on a String i poslednji put 1997. sa Love Shine a Light.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи