Društvene mreže podeljene oko crnogorskog predstavnika

Brojni gledaoci su putem društvenih mreža izrazili nezadovoljstvo što crnogorski predstavnik Slavko Kalezić nije uspeo da se plasira u finale takmičenja za „Pesmu Evrovizije“, dok drugi smatraju da nastup nije bio dovoljno dobar. Prvo polufinalno veče održano je sinoć u Kijevu, a crnogorski takmičar nije osvojio dovoljan broj bodova za finale.

Crnogorski takmičar Slavko Kalezić izveo je numeru Space u prvoj polufinalnoj večeri tog najvećeg evropskog muzičkog takmičenja, koje se ove godine održava u Kijevu.

Zbog svoje androgine pojave, mnogi su Kalezića uporedili sa Končitom Vurst, pobednicom „Pesme Evrovizije“ 2014. godine. Tekst njegove pesme Space, naime, osporava tradicionalne, binarne pojmove o rodu, a snimljen je i spot u kojem Slavko nosi plavu suknju i dugi rep.

Zbog toga što Kalezić nije uspeo da se plasira u finale, navijači su se razbesneli i svoje negodovanje izrazili putem društvenih mreža, požalivši se na sistem bodovanja.

Jedan gledalac je napisao: „Crna Gora je zaslužila da bude u finalu. Oni su shvatili koncept 'Pesme Evrovizije', a vi ste ih izneverili.“

Drugi korisnik Tvitera rešio je da više ne prati „Evrosong“: „Crna Gora i Finska nisu u finalu? Takmičenje me više ne interesuje.“

Ipak, bilo je i suprotnih mišljenja, u kojima se navodi da su ukusi, jednostavno, različiti.

„Pređite preko toga – Crna Gora nije bila toliko sjajna. Na sceni treba da se peva, a ne da se vrti kikom poput helikoptera“, smatra jedan gledalac.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво