Džejson Derulo i Rošin Marfi na „Egzitu“

Nakon što su svoj dolazak na Petrovaradinsku tvrđavu ovog jula potvrdili „Kilers“, Lijam Galager, „Jirs end jirs“, Rag'n'Boun Men, Džejk Bag, Hardvel i drugi, ovogodišnji program „Egzita“ postao je još jači sa dva nova velika imena – Džejsonom Derulom i Rošin Marfi.

Popularni američki pevač Džejson Derulo nastupiće 8. jula na glavnoj festivalskoj bini, a dan kasnije pevačica grupe „Moloko“ Rošin Marfi.

Sa čak 11 platinastih singlova prodatih u više od 50 miliona primeraka i tri milijarde Jutjub pregleda za više od 20 miliona obožavalaca na društvenim mrežama, Derulo je danas u najužem krugu vodećih svetskih muzičkih zvezda i to sa svega 27 godina.

Samo album Tatoos/Talk Dirty imao je pet platinastih singlova, što je u novije vreme uspelo samo zvezdama kao što su Bijonse, Drejk, Tejlor Svift i Rijana.

Platinasti tiraži dobro su poznati muzičkoj divi 21. veka Rošin Marfi, koja u nedelju dolazi na „Egzit“ sa tri albuma objavljena samo u protekle tri godine.

Pevačica grupe „Moloko“ u impresivnom katalogu ima brojne hitove, a publika je iznad svega ceni po snažnoj umetničkoj poruci koju najbolje prenosi uživo sa bendom. Svojim upečatljivim nastupima osvojila je vodeće svetske festivale, a na „Egzit“ se vraća nakon što je 2003. godine na njemu proslavila svoj rođendan koncertom, koji je ušao na listu jednog od najboljih u istoriji novosadskog festivala.

Ono što Derula pak izdvaja od većine ostalih zvezda jeste to što on i piše svoje hitove, a na početku karijere svoj autorski talenat pozajmljivao je i drugim zvezdama kao što su Paf Didi ili Lil Vejn.

Izuzetan talenat prati i neverovatna radna etika, a brojni saradnici tvrde da Derulo na svaku objavljenu, napiše još nekoliko sjajnih pesama za koje posle nema mesta na albumima.

Ove godine publiku očekuje njegov peti studijski album, a najavni singl za samo mesec dana je stigao do prvih 100 miliona pregleda na Jutjubu.

Na dugačkom spisku zvezda sa kojima je sarađivao nalaze se i Stivi Vonder, Snup Dog, Dženifer Lopez, Hardvel, Pitbul, Lejdi Gaga ga je povela na svoju "The Monster Ball" turneju.

Njegove samostalne turneje izgradile su Derulov današnji prvoklasan šou nastup, a pored nesvakidašnjeg talenta za pisanje i pevanje, on je i vrhunski plesač, pa ne čudi što mu je najveći uzor upravo kralj popa Majkl Džekson.

Zajedno sa „Molokom“, Rošin Marfi važi za jednu od ključnih figura muzičke scene kasnih devedesetih, uz neprikosnovene hitove i sada već muzičke klasike The Time is Now, Sing it Back i Forever More.

Paralelno je započela i solo karijeru, a njena dva albuma Ruby Blue i Overpowered, etablirali su je kao ikonu moderne pop kulture.

Baš kao i na sceni, Marfijeva se graciozno kreće među različitim muzičkim žanrovima, ali i ulogama pevačice, producenta, dizajnerke, modela i glumice.

Od 2014. do danas izbacila je čak tri odlično ocenjena albuma Mi Senti, Hairless Toys i još uvek aktuelni Take Her Up To Monto.

Mediji su složni u oceni jedinstvene pozicije koju Rošin Marfi uživa na svetskoj sceni, pa se često mogu pročitati napisi kao što je „art-pop kraljica avangarde“ ili modna ikona, a nije tajna da je njen stil bio inspiracija za zvezde poput Lejdi Gage, sa kojom je ove godine nastupala na najvećem američkom festivalu „Koačela“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво