Nova pesma i spot Džonija Rankovića

Novom pesmom i spotom "Harley, Les Paul & r'n'roll", najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković nastavlja svoj put i hrabro korača ka ispunjenju svojih snova, opirući se floskuli da je rokenrol mrtav.

U tome mu je ovog puta vrlo simbolično, ali na neki način i očekivano, sa velikim simpatijama pomogao Žika Jelić iz „Ju grupe“.

Tako je u pesmi, čiji je Ranković kompletan autor (muzika, tekst, aranžman), došlo do zanimljivog susreta najmlađeg i najstarijeg aktivnog rokera, kroz snažnu, ali poetičnu himnu o nekima od simbola rokenrola: „Harli Dejvidsonu“ i Lesu Polu.

Žika Jelić i njegov lapstil, Džoni i njegovo upečatljivo gitarsko umeće, sa glasom koji je sve čvršći i formiraniji, uz pratnju benda „Čurlijans“ (The Churlians), pričaju emotivnu ali ujedno i žestoku priču o muzici kao gorivu života, a sve to je vrlo autentično oslikano u trećem zvaničnom spotu.

Na snimanju te brze pesme sa snažnim solom, radio je odličan tim muzičara. Prepoznatljivom autorskom i gitarskom pečatu Džonija Rankovića dušu, ali i dozu žestine, dodali su Žika Jelić na lapstilu, Pavle Petrović iz „Čurlijansa“ svirajući bas, bubnjar Milan Jejina Jeki, a prateće vokale otpevali su Ksenija Kuljača, Srba Radivojević i Vojislav Aralica, koji je i producent.

Pred velikim brojem kolega muzičara, novinara, prijatelja i fanova najmlađeg rok autora na ovim prostorima, spot je uz odličan živi nastup premijerno prikazan juče u baru „Vurst plac“.

Nakon prvog izvođenja novog hita Harley, Les Paul & r'n'roll, Ranković i „Čurlijansi“ su odsvirali pesmu „Ju grupe“ Evo stojim tu, a članovi „Ju grupe“ odgovorili su Džonijevom pesmom Nije do love.

Publika je sa velikim oduševljenjem ispratila i pozdravila zanimljivu priču spota u kojoj Džoni simbolično, svojom harizmom, talentom i upornošću nastavlja put, kojim već više od 40 godina sa svojim saborcima iz „Ju grupe“ bez kompromisa ide Žika Jelić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво