Gaj Gerber 12. maja u „Barutani“

Izraelski di-džej Gaj Gerber nastupiće 12. maja u „Barutani“, na otvaranju treće sezone „Apgrejda“. U pitanju je specijalno odabran događaj u Gerberovom kalendaru, veoma ograničenog kapaciteta, u kultnom prostoru na otvorenom prostoru „Barutane“, smeštenom ispod bedema Beogradske tvrđave.

Prošlo je 10 godina od Gerberovog albuma Late Bloomers i hita Sea of Sand ili orijentalne teme iz Belly Dancing.

Di-džej Sven je prvi prepoznao o kakvom je vanserijskom umetniku reč i objavio je njegov album za tada najmoćniju izdavačku kuću "Cocoon", a Gerbera uvrstio u kalendar svih svojih žurki.

Ipak, Izraelac ne sledi tuđa pravila igre i redovno se upušta u neočekivane kreativne poteze, pa kada mu je londonski "Fabric" tražio da snimi di-džej miks, Gerber im je vratio set njegove nove, neobjavljene produkcije, a kada mu je komercijalni gigant sa Ibice klub „Pača“, ponudio rezidenciju, iskoristio je to da promoviše alternativnu scenu, što je uradio sa velikim uspehom.

Gerber konstantno nastupa u kohedlajnerskim kombinacijama koje deluju nemoguće, a na toj listi redovni su i Sven, Klok, Saša i Riči.

U međuvremenu, njegov studio, iz kojeg su izašle neke od najznačajnijih numera savremene muzike, iznedrio je prvo album Who's Stalking Who?, posle kojeg je ubrzo nasledio famozni 11 11 – album koji su posle zajedničkog provoda na „Burning menu“ (Burning Man) objavili muzički mogul Paf Dedi i Gerber lično.

Gerberovi setovi su izuzetno intenzivni, eklektični i predstavljaju unikatna iskustva čija snaga leži u izuzetnoj muzičkoj širini, rafiniranoj tehnici miksa i savršenom osećaju za svakog ponaosob u publici.

Sve vrline svojstvene samo najvećim disk džokejima dokazao je u maratonskim setovima na „Burning menu“, ili na tajnim žurkama na Ibici, gde se brišu linije između noći i dana.

Otvaranje „Barutane“ i početak treće sezone „Apgrejda“ dolazi na početku nove, velike „open er“ sezone, koja će i ove godine kulminirati u septembru na već tradicionalnom „Apgrejd“ vikendu.

Uvod i završnicu te večeri spremiće Kristijan Molnar i Vlada Janjić, a prve ulaznice, po ceni od 890 dinara, dostupne su na svim blagajnama „Gigstiksa“ i „Iventima“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво