Lisa Hanigan: Nisam mogla da dočekam da se vratim u Srbiju

Irska kantautorka Lisa Hanigan nastupiće večeras u beogradskom Domu omladine i tako započeti evropsku turneju na kojoj će promovisati prošlogodišnji album "At Swim".

Лиса Ханиган: Нисам могла да дочекам да се вратим у Србију Лиса Ханиган: Нисам могла да дочекам да се вратим у Србију

Potom će u sredu nastupiti u klubu Firči tink tenk studio u Novom Sadu, a u četvrtak će izaći pred publiku u „Tvornici kulture“ u Zagrebu. Mini-turneju po prostoru nekadašnje Jugoslavije Lisa Hanigan će zatvoriti 31. marta u klubu „Kino Šiška“ u Ljubljani.

Irska kantautorka napominje da je jedva čekala da se vrati u Srbiju.

„Bila sam šokirana time koliko ljudi je znalo moje pesme, koliko ih je bilo na mom prvom koncertu, 2015. godine. Sada zaista želim da se vratim u Srbiju i sviram sa celim svojim bendom", kazala je Haniganova organizatorima koncerta.

Aktuelni singl Undertow nalazi se na albumu At Swim, koji je do sada dobio mnoštvo pozitivnih kritika. To izdanje donosi potpuno drugačiji akustični zvuk i sa svakom novom pesmom vodi sve dublje u magični prostor gde se gube granice između ljubavi i smrti, prošlosti i sadašnjosti, tuge i sreće.

Stvarajući daleko od rodne Irske, udaljena od svog sigurnog mesta, Lisa kaže da se osećala izgubljeno i uplašeno, što je uticalo na nove pesme koje su tada bile u procesu nastanka.

„Bilo je dosta zanimljivih momenata. Pokušavala sam da pišem svoju muziku, ali nije išlo. Onda sam dobila mejl od Arona Desnera iz benda „Nešnel“. Pisao je da želi da radi sa mnom. Tako nešto vam vrati samopouzdanje. Nismo se poznavali lično, ali on je znao moj rad, kao i ja njegov. Isprva nismo znali šta hoćemo konkretno da radimo. Bili su to delovi muzike i teksta koje smo razmenjivali u mejlovima. Nikada nisam radila sa nekim tako. Zabavno je bilo otići u Hadson, negde gde nikad nisam bila, sa nekim koga nisam poznavala, a ceo album smo uradili za nedelju dana. Jedan od mojih omiljenih trenutaka je snimanje numere Anahorish, sa još dve izuzetne pevačice“, istakla je Haniganova.

At Swim je interesantan spoj srećne okolnosti, nostalgije i sazrevanja. Prethodnih godina, Lisa Hanigan je nastupala po svetu, promovisala svoj prethodni album Passenger, sarađivala sa poznatim kolegama poput Reja Lamontanja i Herbija Henkoka, radila numere za filmove i TV serije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво