Kanje se nagodio sa mađarskim pevačem

Reper Kanje Vest postigao je nagodbu sa mađarskim rok pevačem koji je optužio američku hip-hop zvezdu za krađu jedne od njegovih najpoznatijih pesama.

Mađar Gabor Preser tvrdi da je jedna trećina, tj. 85 sekundi Kanjeove pesme New Slaves iz 2013. godine ukradeno iz njegove pesme iz 1969. Gyongyhaju Lany.

U prevodu, ime numere glasi Biseri u njenoj kosi.

„Drago mi je da je gotovo“, Preser je rekao mađarskoj novinskoj agenciji Em-Ti-Aj. Detalji nagodbe nisu objavljeni.

Preser je zahtevao najmanje 2,5 miliona dolara za povredu autorskih prava, nazivajući svoju pesmu „jednom od omiljenih pop pesama u Mađarskoj i širom Istočne Evrope“.

Muzički izvođači često se suočavaju sa tužbama u Sjedinjenim Američkim Državama zbog krađe pesama, kao što je bio slučaj prošlog meseca sa grupom "U2" na sudu na Menhtetnu.

Samo nekolicina takvih slučajeva dođe do suđenja, dok se mnogi reše van suda.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи