Rusija poziva Ukrajinu da povuče zabranu ruskoj takmičarki na „Evrosongu“

Dan nakon proglašenja zabrane ulaska u zemlju ruskoj predstavnici na „Pesmi Evrovizije“, Rusija je pozvala Ukrajinu da povuče svoju odluku.

„Smatramo da je to vrlo štetna odluka i zaista očekujemo da će biti revidirana pre takmičenja i da će ruska takmičarka moći da učestvuje“, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ukrajinska služba bezbednosti juče je ruskoj predstavnici na ovogodišnjem „Evrosongu“ Juliji Samojlovoj zabranila ulazak u Ukrajinu, ovogodišnjeg domaćina te manifestacije.

Evropska radiodifuzna unija, organizator „Pesme Evrovizije“, saopštila je da će poštovati zakone zemlje domaćina, ali i da „duboko žali zbog te odluke koja je protivna duhu takmičenja i odudara od njegovih vrednosti“, preneo je Frans pres.

Ruska kandidatkinja, 27-godišnja Julija Samojlova, ranije je posetila Krim, koji je Rusija anektirala, a da pritom nije ušla preko zvanične ukrajinske granice. Po ukrajinskom zakonu, to vlastima dozvoljava da joj zabrane ulaz u Ukrajinu.

Portparolka ukrajinske službe bezbednosti Olena Gitlanska na Fejsbuku je napisala da je služba zabranila ulaz Samojlovoj na tri godine zbog „primljenih informacija da je kršila ukrajinski zakon“, preneo je Asošijejted pres.

Samojlova, koja je od detinjstva vezana za kolica, pevala je na otvaranju Paraolimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи