„Babe“ objavile novi singl!

Grupa „Babe“ objavila je novi singl „Primabalerina“, pred koncert koji će 1. aprila održati u „Mikser hausu“, u Beogradu.

„Pesma je nastala kao tok misli i igra reči. Poruka je očigledna, tj. kako je ubijena vrhunska umetnost u nas. Praviti ambiciozni video-klip mi je takođe nemoguća misija, tako da sam odlučio napraviti nazovi monotonu vizuelnu varijantu. Ovde se ne juri za lajkovimaveć za razumevanjem trenutka u kome se nalazimo“, objašnjava frontmen „Baba“ Žika Milenković.

Primabalerina je pesma koja poznatu uvrnutu duhovitost „Baba“ ovog puta smešta u dodatno pomereni ambijent svadbe, koji je poslužio kao savršeno mesto za „ubistvo“, a sve je začinjeno, malo je reći, spektakularnim pop refrenom, za koji bi i „Koldplej“ dao sve!

Žika ističe da „pesma nije zasnovana na stvarnom događaju već je spontano nastala jednog ranog jutra, u situaciji kad još nije svanulo. A jedino što svetli je mobilni telefon u koji ukucavaš tekst.“

Autor pesme je Milenković, za produkciju i aranžman bio je zadužen Boris Krstajić, dok je spot sa tekstom pesme montirao Srđan Mitrović. 

Prvi samostalni koncert „Baba“ u Beogradu posle više od 20 godina pauze biće održan u subotu 1. aprila (21 čas) u „Mikser hausu“, a Žika ne najavljuje „klasičan koncert već performans uz interakciju sa publikom, da tu bude nečeg malo pomerenog“.

„Babe“, čuvene po hitovima kakvi su Noć bez sna, Ko me ter'o, Da te vidim golu i Slanina, publici u „Mikseru“ prirediće „šarolik i osvežen repertoar, koji će uključivati i par pesama koje ljudi dosada nisu čuli“, sa predstojećeg novog albuma grupe.

„Babe“ pored Žikečine gitarista Zoran Ilić-Ilke, basista Dejan Škopelja-Škopi, bubnjar Goran Ljuboja-Trut i mlade snage – gitarista Stefan Aćimović i klavijaturistkinja Luna Škopelja.

Ulaznice za „Babe“ u „Mikseru“ u pretprodaji koštaju po samo 800 dinara, a možete ih kupiti preko mreže „Eventim“ i u „Mikseru“. Od 27. marta cena ulaznice će biti 1.000 dinara.

broj komentara 0 pošalji komentar